Zvezda u Istanbulu, Fener protiv Makabija želi da nastavi seriju, Ćavi Paskval sa Zenitom stiže u goste Barseloni

U ostalim mečevima današnjeg programa u Evroligi, Himki u svojoj dvorani igra sa minhenskim Bajernom, a Milano dočekuje ekipu Olimpijakosa

2033 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Filip Roganović
Ilustracija, Foto: Filip Roganović

Ove nedjelje ponovo je na programu dupli program u Evroligi - danas i sjutra igraju se utakmice 22. kola, a u četvrtak i petak mečevi 23. runde.

Današnji program u Istanbulu u 17 časova otvaraju Efes i Crvena zvezda. Domaći su u prošlom kolu poraženi u gostima od Zenita i prekinuli niz od tri pobjede u ovom takmičenju.

"Moramo da budemo oprezni protiv Crvene zvezde. Od samog starta moramo da igramo čvrsto u odbrani i da taj segment igre tokom meča držimo na viskom nivou. U napadu očekujem brzu košarku od moje ekipe. Gosti imaju iskusnog organizatora igre Kina Koloma, u reketu su Džoni O'Brajant i Duop Rit, a imaju i sjajne strijelce Korija Voldena i Džordana Lojda, dok je formu podigao Ognjen Dobrić. Imamo još 13 mečeva do kraja regularnog toka i pokušaćemo da ih odigramo što bolje kako bismo se plasirali u plej-of", kazao je trener Efes, Ergin Ataman.

Beograđani u Istanbul dolaze nakon trijumfa nad Mornarom u derbiju 16. kola ABA lige.

"Efes je ambiciozan i kvalitetan tim. Iskusna su ekipa, pa meč moramo da odigramo koncentrisano i energično. Moramo da obratimo pažnju na mnoge igrače, ne samo na Larkina i Micića. Tu su Singlton, Simon, Danston, Anderson...Znamo da nas u istanbulu očekuje težak meč, ali ćemo se pripremiti na najbolji mogući način", kazao je u najavi meča trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

U prvom meču ovih ekipa, u 11. kolu Evrolige u Beogradu slavio je Efes 75:64.

A drugi tim iz Istanbula, Fenerbahče u 19 časova igra u svojoj dvorani sa Makabijem. Ekipa Igora Kokoškova je u sjajno seriji - Fener je vezao šest pobjeda u Evroligi, u prethodnom kolu savladali su CSKA u gostima i uključili se u trku za ulazak u plej-of.

"Makabi igra dobro u posljednje vrijeme, u prošlom kolu bili su bolji od Reala. Sa druge strane mi imamo gust raspored, ali želimo da odbranimo domaći teren", kazao je trener turske ekipe, Igor Kokoškov.

Uoči ovog meča Fener je na 11. poziciji sa 11 pobjeda i deset poraza. Makabi je 12. sa pobjedom manje od večerašnjeg rivala, od kojeg su izgubili 75:65 krajem oktobra u Tel Avivu.

"Igramo protiv ekipe koja je vezala šest pobjeda i koja u ovom trenutku igra najbolju košarku u Evroligi. Poštujemo ih, ali poštujemo i sebe. Imamo plan, imamo kvalitet i vjerujemo da možemo da slavimo u ovom duelu. Neće biti lako, Fenerbahče je iskusna ekipa, ali ćemo se boriti do posljednjeg minuta" jasan je trener Makabija, Janis Sferopulos.

Današnji program zatvaraju (21:00h) Barselona i Zenit. Biće ovo duel kandidata za titulu i najprijatnijeg iznenađenja ovogodišnjeg takmičenja.

Na klupi Zenita sjedi legenda Barselone, Ćavi Paskval sa kojim je "blaugrana" 2010. godine osvojila evropsku titulu. Paskval je prvo bio pomoćnik od 2005. do 2008, a potom od 2008. do 2016. trener prvog tima. U sezoni 2012/2013 trenirao je sadašnjeg trenera Barselone - Šarunasa Jasikevičijusa.

"Imamo sjajan odnos sa Ćavijem. Kada sam igrao za njega obraćao sam pažnju na stvari koje je on radio, jer sam već tada planirao da budem trener. Mislim da sam dosta naučio od njega. Ta godina u Barsi je bila važna za moju budućnost", rekao je Jasikevičijus, a potom je govorio o Zenitu:

"Zenit igra odlično od početka sezone. Imaju jasne ideje, svi košarkaši imaju i znaju svoju ulogu u ekipi. Tačno znaju šta hoće", pohvalio je Litvanac večerašnjeg rivala.

Uoči ovog meča Barsa je lider sa 15 pobjeda i šest poraza. Zenit je treći sa 13 trijumfa i šest izgubljenih mečeva. Čak osam pobjeda Rusi imaju u gostima.

"Moramo mnogo toga da uradimo, ako želimo da savladamo Barselonu. Svih 40 minuta moramo da budemo u igri. Moramo da kontrolišemo skok, da mentalno budemo jaki, jer igramo protiv jedne od najboljih odbrana u Evropi. Moramo biti spremni na sve", poručio je trener Zenita, Ćavi Paskval.

Danas:

Efes - Crvena zvezda 17:00h

Himki - Bajern Minhen 18.00h

Fenerbahče - Makabi 19:00h

Olimpija Milano - Olimpijakos 20:45h

Barselona - Zenit 21.00h

Sjutra:

Alba - CSKA 20:00h

Asvel - Baskonija 20:45h

Real - Panatinaikos 21:00h

Valensija - Žalgiris 21:00h

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: