Mornar nastavlja seriju teških utakmica, Vranješ: Igramo protiv ekipe koja želi da osvoji Evrokup

Duel u "Topolici" počinje sjutra u 18:45h

5140 pregleda 0 komentar(a)
Vranješ, Foto: KK Mornar/Media Pro
Vranješ, Foto: KK Mornar/Media Pro

Pred košarkašima Mornara je još jedan veliki evropski meč - Barani sjutra (18:45h) u trećem kolu Top 16 faze Evrokupa u "Topolici" dočekuju ruski UNIKS.

Ekipa Mihaila Pavićevića u drugom dijelu Evrokupa ima po pobjedu i poraz, dok je sjutrašnji rival upisao obje pobjede.

Utakmica protiv kvalitetnog protivnika dolazi poslije dva uzastopna poraza - od Andore u Evrokupu prošle srijede i od Crvene zvezde u nedjelju u ABA ligi. Ipak, više od dva uzastopna poraza, stručni štab i navijače Mornara zabrinula je povreda najboljeg igrača ove sezone Džejkoba Pulena.

Bek Mornara povrijedio je koljeno u trećoj četvrtini utakmice sa Crvenom zvezdom. Izgledalo je da je sezona za njega završena, ali prema prvim procjenama, odsustvovaće od tri do pet nedjelja.

Košarkaš Mornara, Nemanja Vranješ očekuje tešku utakmicu protiv ekipe iz Kazanja.

„Očekuje nas još jedan protivnik u rangu Crvene zvezde, koji pretenduje da bude pobjednik Evrokupa. UNIKS igra veoma jako i čvrsto u oba pravca. Na nama je da izvučemo pouke iz prošlog meča i odgovorimo jakom i pametnom igrom”, kazao je Vranješ.

U međuvremenu, u Bar je stigao doskorašnji centar Fenerbahčea Džoni Hamilton (26 godina, 213 centimetara). Amerikanac će u Mornaru ostati do kraja sezone, a za novi klub trebalo bi da debituje u subotu, 30. januara, u ABA ligi, u Baru, protiv Borca iz Čačka. Debi u Evrokupu imaće u četvrtom kolu H grupe upravo sa Uniksom u Rusiji, trećeg februara.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: