Duel sa Mornarom za košarkaše Partizana je kao finale

Utakmica između Partizana i Mornara igra se sjutra od 17 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić"
0 komentar(a)
Novica Veličković, Foto: Mornar/Media Pro
Novica Veličković, Foto: Mornar/Media Pro
Ažurirano: 22.12.2017. 12:55h

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak rekao je danas da je predstojeća utakmica protiv Mornara u ABA ligi još jedno finale za njegovu ekipu i dodao da se nada da će "crno-bijeli" nastupiti u kompletnijem sastavu.

"Utakmica sa Mornarom je izuzetno bitna za nas. Ona dolazi poslije nesrećnog poraza od Limoža gdje smo imali i skraćenu rotaciju i veliku potrošnju. Nadam se da ćemo protiv Mornara biti u kompletnijem sastavu, da će i Veličković i Gavrilović pomoći sjutra, očekujemo i da Vanja Marinković bude u sastavu", rekao je Čanak..

Košarkaši Partizana dočekuju sjutra Mornar iz Bara u utakmici 13. kola ABA lige.

"Crno-bijeli" su četvrti na tabeli regionalnog takmičenja sa po šest pobjeda i poraza, dok je Mornar deseti sa trijumfom manje.

"Mornar je izuzetno atipična ekipa sa dva izvanredna Amerikanca na spoljnim pozicijama, sa našim dojučerašnjim igračem Lukovićem na pet, takvih igrača je jako malo u ligi... Sjutra je za nas, obzirom na situaciju na tabeli i naše stanje, još jedno finale", rekao je Čanak.

Kapiten crno-belih Novica Veličković složio se sa trenerom da je pred njegovom ekipom vrlo važna utakmica.

"Mornar je ekipa za respekt. U prvom dijelu smo doživjeli poraz u posljednjim sekundama... To je ekipa koja nam je tada pokazala da zna da igra košarku, da igraju dosta brzo, imaju par igrača koji mogu da naprave razliku... Za nas jako bitna utakmica, svaka je finale. Mi definitvno ne smijemo nikog da potcijenimo nego da svaku utakmicu odigramo maksimalno", rekao je Veličković.

Utakmica između Partizana i Mornara igra se sjutra od 17 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Bonus video: