Mijović: Nisam očekivao da ćemo biti potpuno bez fokusa i energije

„Protiv Virtusa se ne može igrati kada ste loši u osnovnim stvarima. Nije bilo odgovornost u odbrani i tranizciji, a oni su kažnjavali sve naše greške i poveli 20 razlike”, naglasio je 38-godišnji stručnjak

11951 pregleda 10 komentar(a)
Petar Mijović na gostovanju u Bolonji, Foto: Virtus - Giulia Pesino
Petar Mijović na gostovanju u Bolonji, Foto: Virtus - Giulia Pesino
Ažurirano: 26.01.2021. 23:05h

Petar Mijović je bio deprimiran nakon utakmice sa Virtusom.

Ne samo zbog ubjedljivog poraza (87:65), već zbog očajne igre njegovog tima, pogotovo u 1. poluvremenu.

„Kada smo se pripremali za ovaj meč, znali smo da igramo protiv tima koji ima kvalitet za Evroligu - i individualni i veoma dobrog trenera. Znali smo da će biti teško, ali nismo očekivali da ćemo mi odigrati potpuno bez fokusa, bez energije”, rekao je trener Budućnost Volija.

Sve je bilo riješeno već u 13. minutu, kada je bilo 35:16. Do tog trenutka, italijanski predstavnik je za tri šutirao 11-7.

„U 1. poluvremenu smo dozvolili previše otvorenih trojki i premnogo lakih poena iz kontri. Protiv Virtusa se ne može igrati kada ste loši u osnovnim stvarima. Nije bilo odgovornost u odbrani i tranizciji, a oni su kažnjavali sve naše greške i poveli 20 razlike. U 2. poluvremenu smo imali bolji stav, ali to nije bilo dovoljno da se igra bolje od ovoga”, naglasio je 38-godišnji stručnjak.

Aleksandar Đorđević je, sasvim razumljivo, bio srećan.

„Odbrana nam je bila izvanredna. Ovo je naša najbolja noć, pogotovo u 1. poluvremenu, i dobar znak. Svi su izašli jako, fokusirano, na čemu smo radili. Nadam se da ćemo ovako nastaviti. Ovo je važna pobjeda, a i razlika je bitna”, napomenuo je trener Virtusa.

Bonus video: