Petar Mijović podnio ostavku: Budućnost "sagorjela" još jednog trenera

"Petar Mijović je donio odluku da se povuče sa mjesta šefa stručnog štaba, smatrajući da je u interesu kluba to najbolje rješenje u ovom trenutku"

39192 pregleda 252 reakcija 84 komentar(a)
Mijović, Foto: Savo Prelević
Mijović, Foto: Savo Prelević

U 23 časa i tri minuta, iz Budućnost Volija je stigla obavijest koja je iznenadila javnost, ali ne i ljude koji znaju kako klub funkcioniše - Petar Mijović je podnio ostavku.

Ogroman pritisak, velika očekivanja i (ne)realne ambicije sagorjele su još jednog trenera, čovjeka koji je u dva mandata za godinu i po dokazao da stasava u odličnog stručnjaka i pravio više nego dobre rezultate.

Tri poraza i jedva izborena pobjeda protiv Borca u Čačku na četiri vezana gostovanja za sedam dana uzburkali su strasti u najvećem crnogorskom klubu, toliko da je 38-godišnji stručnjak odlučio da ode.

„Budućnost Voli, klub u kojem sam dodatno napredovao u karijeri i usavršavao trenerske vještine, doživljavam na poseban način. Moja odluka je rezultat dubokog promišljanja i želje da interese kluba stavim ispred ličnih. Zahvaljujem predsjedniku Budućnost Volija i Upravi kluba na ukazanom povjerenju. Bila mi je čast da predvodim abaligaškog šampiona. Zahvaljujem se timu i svim zaposlenima u klubu na dosadašnjoj saradnji i toplo pozdravljam navijače i simpatizere Budućnost Volija”, rekao je Mijović za zvanični sajt kluba.

Budućnost već u subotu gostuje FMP-u, vjerovatno sa novim trenerom. Kao i uvijek kad Podgoričani mijenjaju šefa stručnog štaba, u prvi plan iskoči ime Dejana Milojevića.

Nakon što je naslijedio Jasmina Repešu i u maju 2019. osvojio titulu prvaka Crne Gore, Mijović je sezonu 2019/2020. počeo kao pomoćnik Slobodana Subotića.

Nekada sjajni košarkaš je brzo otišao, a mladi stručnjak dobio šansu da vodi tim i upisao nekoliko velikih pobjeda, osigurao 2. mjesto u ABA ligi prije prekida zbog koronavirusa, ali mu je Damoklov mač visio iznad glave kad god bi krenula serija slabijih rezultata.

Tako je u januaru prošle godine na vratima Budućnosti bio Jurica Golemac, koji je u posljednji čas odustao od dolaska. Sada je, ipak, „došao glave” Mijoviću, jer su dva poraza od njegove Cedevita Olimpije dovela atmosferu u Budućnosti do tačke usijanja.

U takvim slučajevima, najčešće odlazi trener. Ostavkom, sporazumnim raskidom saradnje ili smjenom, manje je već bitno...

„Košarkaški klub Budućnost Voli zahvaljuje Petru Mijoviću na velikom doprinosu klubu od 2017. godine do danas, kao treneru u mlađim selekcijama, kao pomoćnom treneru i kao glavnom treneru našeg prvog tima. Želimo mu uspješan nastavak karijere, vrata Budućnost Volija će za njega uvijek biti otvorena i u nama će uvijek imati iskrene prijatelje”, piše u saopštenju kluba.

Budućnost već u subotu gostuje FMP-u, vjerovatno sa novim trenerom. Kao i uvijek kad Podgoričani mijenjaju šefa stručnog štaba, u prvi plan iskoči ime Dejana Milojevića.

U svakom slučaju, ime novog trenera će se brzo znati.

Bonus video: