Milojević nasljednik Mijovića

Kako "Vijesti" nezvanično saznaju, nekadašnji ljubimac navijača "plavih" se dogovorio sa upravom kluba iz Njegoševog parka i zamijeniće Petra Mijovića

30241 pregleda 86 reakcija 40 komentar(a)
Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Sve je dogovoreno, Dejan Milojević je novi trener Budućnost Volija.

Kako "Vijesti" nezvanično saznaju, nekadašnji miljenik navijača "plavih" se dogovorio sa upravom kluba iz Njegoševog parka i zamijeniće Petra Mijovića.

Milojević bi trebalo da potpiše ugovor na dvije i po godine, tj. do ljeta 2023.

Bivši sjajni krilni centar je nosio dres Budućnosti od 2000. do 2004. godine i odnosom prema igri, kao i izvanrednim izdanjima, stekao simpatije podgoričke publike.

Sjajan utisak je ostavio i u Partizanu od 2004. do 2008, a otkada je 2012. počeo trenersku karijeru u Megi njegovo ime se gotovo svaki put pominjalo kada bi Budućnost ili "crno-bijeli" mijenjali trenera.

Javna je tajna da je nekoliko puta odbio i jedne i druge. Bio je želja čelnika Košarkaškog saveza Crne Gore za selektora nakon odlaska Zvezdana Mitrovića, ali se zahvalio na ponudi.

Milojević je na kraju prošle sezone napustio Megu, jer je imao želju da se oproba u NBA ligi kao asistent, ali su se ti planovi izjalovili zbog problema sa koronavirusom.

Stručnjak rođen prije 43 godine je u klubu pod patronatom menadžera Miška Ražnatovića imao potpunu slobodu i posvetio se radu sa mladim igračima.

Iz njegovog "šinjela" čak 11 košarkaša je otišlo na NBA draft, a presudno je uticao na razvoj najboljeg centra današnjice, Nikole Jokića.

U Budućnosti ga, međutim, čeka nešto sa čim se nije susretao u trenerskoj karijeri - ogroman pritisak.

Uprava "plavih" ima velike ambicije i porazi u seriji gotovo svakom treneru "dođu glave".

Tako je bilo i sa Mijovićem, koji je nakon tri poraza i jedva izborene pobjede nad Borcem u Čačku konačno prelomio i odlučio da podnese ostavku, iako je više puta bio na pragu toga.

Možda sa Milojevićevim dolaskom dođe i do preokreta u strategiji kluba i omogući mu se da radi ono što najbolje zna - oblikuje mlade igrače.

U prvom timu je biser crnogorske košarke, Fedor Žugić, a u filijali, Studentskom centru, Igor Drobnjak, Andrija Slavković, talentovani Hrvat Zvonimir Ivišić i njegov blizanac Tomislav...

A da se nešto "kuva" kada je u pitanju Milojević, govori i post njegovog menadžera Ražnatovića na Instagramu. Objavio je fotografiju sa njim i svojom kćerkom, uz potpis: "Stara dobra vremena! Imalo se energije i vremena za basket sa prijateljima".

Znajući da jedan od najuticajnijih agenata u Evropi ovakvim misterioznim postovima uglavnom najavljuje nove angažmane njegovih klijenata, jasno je da je Milojević na pragu Pdgorice...

Bonus video: