Milojević: Podgorica je moj grad, daću sve za Budućnost; Bokan: Napokon je naš trener

"Nekoliko puta smo bili u komunikaciji u posljednjim sezonama. Sada su se ciljevi poklopili, imam želju da pokažem da pored rezultata, koji su obaveza, može da se lansira i neki mladi igrač", rekao je Milojević

40509 pregleda 130 reakcija 40 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Dejan Milojević je promovisan u trenera Budućnost Volija.

Tačnije - vratio se na mjesto uspjeha.

"Nekoliko puta smo bili u komunikaciji posljednjih sezona. Sada su se ciljevi poklopili, imam želju da pokažem da pored rezultata, koji su obaveza, može da se lansira i neki mladi igrač", rekao je Milojević.

Ekipa koja ga čeka mu se dopada.

"Ekipa je sastavljena od nekih igrača s kojima sam sarađivao, ostali su prilično kvalitetni. Meni kao treneru je tim izazovan i mimo posla - Podgorica je moj drugi grad, imam ovdje mnogo prijatelja i uvijek sam se rado vraćao. Daću sve, za šta će to biti dovoljno - vidjećemo".

"Ja sam u Megi, šta god ljudi mislili, imao mnogo lijep posao i zanimljivu ekipu. Tako je i ovdje - da mi ekipa nije zanimljiva, ne bih došao. Srećan sam čovjek kada mogu da biram, sada sam izabrao Budućnost i siguran sam da je odluka dobra", ističe Milojević.

Dejan Milojević
foto: Luka Zeković

Milojević vidi sebe u NBA ligi, ima i klauzulu u ugovoru (koji je potpisan na dvije i po godine) da prihvati eventualnu ponudu.

"Znate svi da je moj cilj da odem u SAD i hvala Budućnosti što mi daje tu mogućnost. To, naravno, neće umanjiti ni za promil moju posvećenost i moja glava nije u NBA ligi. Ali, otvoreno je da to može da se desi i Budućnost i predsjednik su tu bili veoma korektni.

Pojačanja...

"Vidjećemo narednih dana. Da vidim ekipu, da se upoznam. Jedno je kada gledaš sa strane, drugo je kada si unutra. Naredni dani će dati odgovor".

Pojačanje stiže u stručni štab.

"Sa mnom je stigao Srđan Flajs, već je tu bio u stručnom štabu mog kuma Aleksandra Džikića koji je ovdje napravio veliki uspjeh".

O ambicijama...

"Plasman u plej-of je cilj, pod jedan. Kada se uđe u plej-of, onda je sve moguće i svi imaju šansu. Moramo i da damo šansu mladim igračima, da ih bude što više".

Predsjednik Dragan Bokan je poželio dobrodošlicu Milojeviću.

"Deset godina sam na čelu kluba i prvi put predstavljam trenera koji je bio istaknuti član generacija KK Budućnost koje su pravile velike rezultate. Milojević nam je pravio velike probleme kao trener, jednom nas je i "koštao" borbe za titulu u ABA ligi kada nas je Mega eliminisala u polufinalu".

"Ponosan sam na to da smo poslije tri ili četiri poziva s moje strane u posljednjih pet ili šest godina uspjeli da ga angažujemo. Dobrošao Dejane, želim ti sreću i da zajedno slavimo nove titule. Nastavljamo s njim bez ikakvog imperativa kada je u pitanju osvajanje ABA lige, čekaćemo naš trenutak i ove godine iz drugog plana. Milojević je potpisao na dvije i po godine i ima klauzulu da može da ode nakon svake takmičarske sezone isključivo ako obezbijedi dobre uslove u NBA ligi. Razvoj mladih igrača je jedan od ciljeva. Želimo da im dajemo šansu", kazao je Bokan.

Bonus video: