Mornar nije navikao da gubi: Barani nemaju izbora u duelu sa Borcem

Utakmica Mornar - Borac igra se sjutra u dvorani Topolica od 21 sat

3942 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević rekao je da Borac niko nije nadigrao u ABA ligi i istakao da će njegova ekipa u predstojećem meču morati da nametne svoj ritam i da zadrži koncentraciju svih 40 minuta.

"Čačani imaju jako dobar tim koji niko u ABA ligi nije nadigrao. Mi smo u specifičnoj sutuaciji, jer ćemo igrati bez prve napadačke opcije, Džejkoba Pulena. Vidjeli ste protiv Uniksa da su ga igrači, kad je ostajalo desetak sekundi za napad, prosto tražili očima po parketu, pošto smo svi navikli da uglavnom on završava napadačke akcije i to ove sezone veoma dobro radi", rekao je Pavićević.

"U duelu s Borcem moramo od prvog minuta nametnuti naš ritam i zadržati koncentraciju svih 40 minuta, otprilike kako je to činio Uniks protiv nas. Očekujem tešku utakmicu, ali mi nemamo izbora - ako želimo u plej-of, moramo da pobjeđujemo“, dodao je trener Mornara.

Prvi put od početka sezone Mornar je u seriji od tri uzastopna poraza. Sva tri je doživio kod kuće u sedam dana - od Andore i Uniksa u Evrokupu i od Crvene zvezde u ABA ligi.

Trener Mornara imaće za meč sa Borcem na raspolaganju i Džonija Hamiltona, dosadašnjeg centra Fenerbahčea koji ostaje u Baru do kraja sezone.

"Teško je očekivati da će se Hamilton tako brzo prilagoditi na novu sredinu i da će već u prvim utakmicama dati vrhunski doprinos našoj igri, ali mi vrlo brzo to očekujemo od njega. Uostalom, mi smo ga i doveli da nam pomogne", rekao je Pavićević.

Košarkaš Mornara Sead Šehović naveo je da očekuje pobjedu svog tima i nastavak dobrih igara u ABA ligi.

"Respektujemo ekipu Borca, ali nama je pobeda neophodna za povratak samopouzdanja i učinićemo sve da do nje dođemo. Ova ekipa, jednostavno, nije naučila da gubi. Ne smijemo više ni da razmišljamo o neuspjehu na svom terenu", rekao je Šehović. Utakmica Mornar - Borac igra se sjutra u dvorani Topolica od 21 sat.

Bonus video: