Mornar želi da se vrati pobjedama

Barani protiv Borca u “Topolici” (21 h) traže prekid serije od tri uzastopna poraza

5450 pregleda 4 komentar(a)
Mihailo Pavićević crta akciju na tajm-autu, Foto: KK Mornar
Mihailo Pavićević crta akciju na tajm-autu, Foto: KK Mornar

Tri uzastopna poraza, prvi put ove sezone, sve na domaćem terenu, iako od respektabilnih rivala - Andore, Zvezde, Uniksa, nije nešto na šta su košarkaši Mornara navikli svoje navijače.

Barani večeras dočekuju čačanski Borac u 17. kolu ABA lige (21 sat) i žele da se vrate pobjedama.

- Čačani imaju jako dobar tim koji, niko ih u ABA ligi nije nadigrao. Mi smo u specifičnoj sutuaciji, jer ćemo igrati bez prve napadačke opcije, Džejkoba Pulena. Vidjeli ste protiv Uniksa da su ga igrači, kad je ostajalo desetak sekundi za napad, prosto tražili očima po parketu, pošto smo svi navikli da uglavnom on završava napadačke akcije i to ove sezone veoma dobro radi - rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

U prvom dijelu sezone Barani su slavili u Čačku - 87:76. Jasno, veliki su favoriti na svom parketu.

- Od prvog minuta moramo da nametnemo naš ritam i zadržimo koncentraciju svih 40 minuta, otprilike kako je to radio Uniks protiv nas. Očekujem tešku utakmicu, ali mi nemamo izbora - ako želimo u plej-of, moramo da pobjeđujemo - dodao je trener Mornara.

Na raspolaganju će Pavićević imati i Džonija Hamiltona, dosadašnjeg centra Fenerbahčea, koji će dres Mornara nositi do kraja sezone.

- Teško je očekivati da će se Hamilton tako brzo prilagoditi na novu sredinu i da će već u prvim utakmicama dati vrhunski doprinos našoj igri, ali mi vrlo brzo to očekujemo od njega. Uostalom, mi smo ga i doveli da nam pomogne - rekao je Pavićević.

Bek Sead Šehović očekuje dobru igru i pobjedu.

- Respektujemo Borac, ali nama je pobeda neophodna za povratak samopouzdanja i učinićemo sve da do nje dođemo. Ova ekipa, jednostavno, nije naučila da gubi. Ne smijemo više ni da razmišljamo o neuspjehu na svom terenu - rekao je Šehović.

Bonus video: