Saša Đorđević za TV Vijesti: Teško je pretpostaviti šta nas čeka, Budućnost će imati novi motiv

“Znamo da nas čeka teška utakmica, Budućnost je opasna ekipa, koja zna kako da igra ovakve mečeve. Sigurno će izaći sa novim motivom nakon utakmice u Bolonji, koju mi moramo da zaboravimo i da se spremimo za zadatke koji nas čekaju sjutra”, kazao je Đorđević za TV Vijesti, uoči sjutrašnjeg meča (19 časova) u “Morači” u 4. kolu Top 16 faze Evrokupa

23435 pregleda 29 reakcija 15 komentar(a)
Saša Đorđević, Foto: Marca
Saša Đorđević, Foto: Marca

Veliki tim je došao u Podgoricu – iz autobusa su izašli Saša Đorđević, Miloš Teodosić i Marko Belineli, velika, dokazana imena evropske i svjetske košarke.

“Velika trojka” vodi Virtus ove sezone, a ekipa iz Bolonje djeluje nepobjedivo na evropskoj sceni – 13 mečeva, 13 pobjeda, posljednja upravo protiv Budućnosti na svom terenu, još jedna ubjedljiva.

Ali, čovjek sa toliko iskustva i na parketu i na klupi, kao što je trener Đorđević, zna da je svaka utakmica nova priča.

“Znamo da nas čeka teška utakmica, Budućnost je opasna ekipa, koja zna kako da igra ovakve mečeve. Sigurno će izaći sa novim motivom nakon utakmice u Bolonji, koju mi moramo da zaboravimo i da se spremimo za zadatke koji nas čekaju sjutra”, kazao je Đorđević za TV Vijesti, uoči sjutrašnjeg meča (19 časova) u “Morači” u 4. kolu Top 16 faze Evrokupa.

Drugu dimenziju pripreme za meč donosi i promjena na klupi Budućnosti. Prošle sedmice ekipu je vodio Petar Mijović, sada je tu Dejan Milojević...

“Jako je teško pretpostaviti šta sve može da nas čeka, mi smo na nivou forme kroz koju ćemo tražiti način da dođemo do pobjede. Moramo da razmišljamo o sebi, to je naša filozofija, više nego da se spremamo taktički, jer sigurno će biti nekih promjena u igri Budućnosti”.

U sezoni punoj neizvjesnosti i opasnosti, specifičnog načina priprema, pa i života, skor od 13-0, kakav ima Virtus u Evrokupu, djeluje zaista impresivno.

“Uvijek se traži dobar rezultat, uvijek se ide na pobjedu. Izgradili smo takav karakter. Ali, ovo je tek početak, mi smo nogama na zemlji”.

Ciljevi su jasni i klub, trener i igrači ne bježe od toga – Virtus želi u Evroligu, napokon.

“Mi to ne krijemo, niti pokušavamo da sakrijemo. Jedan od ciljeva je da dođemo do Evrolige. Prošle sezone smo bili u dobroj poziciji, ali, nažalost, nismo uspjeli da je završimo, tako da smo ambicije prebacili na tekuću”.

Skoro je godina od početka pandemije, koja je promijenila svijet i svijet sporta. Već je, kaže Đorđević, postala i navika.

“Skoncentrisani smo na rad, a imamo i sreću da možemo da se bavimo svojim poslom. Na početku je bilo i čudno i teško, nije bilo lako da se dođe do forme. Sada je već automatizam i normanost, što bi rekli vi ovdje – kuća, posao – i to je to”, zaključio je Đorđević, koji je na klupi Virtusa od marta 2019. godine.

Bonus video: