Hadžibegović pokidao prednji ukršteni ligament, pauza bar do novembra

Nakon što je snimak pregledalo nekoliko doktora, otklonjene su sve dileme o težini povrede. Hadžibegović će u dogovoru sa klubom narednih dana odlučiti gdje će se operisati, ali je problem što mu otok nije potpuno nestao

6902 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Studentski centar ima idealnu sezonu, upisao je 18 pobjeda na isto toliko utakmica (10 u Prvoj ligi, sedam u ABA 2 i jednu u Kupu), ali postoji i razlog za tugu.

Trener Nenad Trajković je ostao bez jednog od najvažnijih igrača, 24-godišnjeg krila Emira Hadžibegovića, koji je pokidao prednji ukršteni ligament koljena i čeka ga pauza bar do novembra!

Bjelopoljac koji je ranije igrao za Centar i Jedinstvo u rodnom gradu, a onda u Mornaru, Teodu, Sutjesci i Lovćenu, povrijedio se na treningu u Banjaluci, dan nakon pobjede u 5. kolu nad Goricom.

Prošle sedmice se sa ekipom vratio autobusom u Podgorici, a kada je malo splasnuo otok odradio je pregled magnetnom rezonancom.

Nakon što je snimak pregledalo nekoliko doktora, otklonjene su sve dileme o težini povrede.

Hadžibegović će u dogovoru sa klubom narednih dana odlučiti gdje će se operisati, ali je problem što mu otok nije potpuno nestao.

Bonus video: