Mornar bez pritiska u dalekom Kazanju

Košarkaši Mornara danas (17 časova) gostuju neporaženom UNIKS-u. Ključni su mečevi sa Špancima u dva preostala kola

6228 pregleda 0 komentar(a)
Ajzea Vajthed na prvoj utakmici sa UNIKS-om, Foto: KK Mornar/Mediapro
Ajzea Vajthed na prvoj utakmici sa UNIKS-om, Foto: KK Mornar/Mediapro

Perfektno otvaranje Top 16 faze kao da je davna prošlost. Pobjeda nad Gran Kanarijom u Las Palmasu je praktično poništena porazima od Andore i UNIKS-a u „Topolici”, čime su se košarkaši Mornara udaljili od četvrtfinala Evrokupa.

Sada moraju da se vade daleko od Bara, ali se čini da najmanju šansu imaju u 4. kolu, na još jednom udaljenom mjestu, u Kazanju. UNIKS je u odličnoj formi, vezao je devet pobjeda u Evrokupu i VTB ligi i želi da izbori što više pobjeda i bolju koš-razliku kako prednost domaćeg terena ne bi imao samo u četvrtfinalu, već i u eventualnom polufinalu i finalu.

Tim Mihaila Pavićevića, s druge strane, sve i da iznenadi danas u Tatarstanu, morao bi da pobijedi i Gran Kanariju, a posebno Andoru u posljednjem kolu na Pirinejima.

U timu nema povrijeđenog Džejkoba Pulena, ali ni Derika Nidama, koji zbog manjih zdravstvenih problema nije otputovao u Rusiju, ali će se priključiti ekipi u Beogradu za meč 18. kola ABA lige sa Megom (nedjelja u podne).

- O kvalitetu UNIKS-a neću da trošim riječi, u to smo se uvjerili na prethodnom meču. Istina, ta utakmica je za nas stigla u specifičnom momentu, nakon duela sa Andorom i Zvezdom, emotivnog pražnjenja koje smo imali u drugom susretu, ali i potrošnje. To je ujedno bila i naša prva utakmica bez Pulena, što je ostavilo traga. U prvom poluvremenu smo bili u igri, imali i rezultat, ali je iskusni rival odmah kaznio pad koncentracije. Svaku narednu grešku UNIKS je kažnjavao i posljedica je bila ubjedljiv poraz - rekao je Pavićević.

Za Mornar će prvi put u Evrokupu nastupiti Džoni Hamliton, koji bi mogao da zaustavi Džordana Morgana i Džona Brauna, a iskusni trener je ubijeđen da će meč biti drugačiji nego prije sedam dana.

- Nema istih utakmica. Ni sa pobjedom u Rusiji ne bismo imali otvoren prolaz u četvrtfinale, to zavisi od mečeva sa Gran Kanarijom i Andorom - naglasio je Pavićević.

UNIKS je u Baru slavio 87:70 i oborio rekord Evrokupa 155. pobjedom. Time je preskočio Valensiju sa 154, a trocifren broj imaju još jedan tim iz grupe H, Gran Kanarija (116), i Ritas (102).

- Na utakmici u „Topolici” smo vidjeli da, ako igramo koncentrisano, možemo da im pariramo. Idemo u Rusiju da pokušamo da što duže odigramo u boljem ritmu, da budemo što duže u utakmici i da se, ako budemo u najboljem izdanju, nadamo pobjedi, kao protiv Gran Kanarije - optimista je Sead Šehović.

Bonus video: