Budućnost autsajder kao 2019, Milojević jasan: Možemo protiv svakog

U 4. kolu Top 16 faze, Budućnost Voli večeras u 19 sati dočekuje jedini neporaženi tim Evrokupa, Virtus. Kvota na goste u „Morači” nije bila manja od završnice Evrolige u sezoni 2018/2019.

6822 pregleda 21 reakcija 3 komentar(a)
Melvin Edžim na meču sa Virtusom u Bolonji, Foto: Eurocup
Melvin Edžim na meču sa Virtusom u Bolonji, Foto: Eurocup

Od proljeća 2019. godine i duela sa Anadolu Efesom, kada je već digla ruke od Evrolige i potpuno se fokusirala na završnicu ABA lige, nikada Budućnost Voli po domaćim i svjetskim bukmejkerima nije bila autsajder u „Morači” kao večeras (19 časova).

U hram crnogorske košarke stiže Virtus, klub prepun velikana košarke i na klupi (Aleksandar Đorđević) i na terenu (Marko Belineli, Miloš Teodosić)...

Gigant italijanske košarke, koji je na krilima Predraga-Saše Danilovića 1998. bio prvak Evrope, a 2001. ponovio to zahvaljujući Manuu Đinobiliju, u sezonu 2020/2021. ušao je sa samo jednim ciljem - da se vrati u Evroligu. Da ne bi čekao eventualnu specijalnu pozivnicu, koju ljetos ni Đosep Bertomeu nije mogao da izmisli, klub iz Bolonje mora da uđe u finale Evrokupa. Zasada je na pravom putu, jer je upisao svih 13 pobjeda, uključujući i onu nad večerašnjim rivalom prije osam dana (87:65).

Zbog svega toga, kvota na pobjedu „Vu nerea” u 4. kolu Top 16 faze kreće se između 1,25 i 1,30, ali Dejan Milojević, koji je naslijedio Petra Mijovića na klupi nakon poraza u „Virtus areni”, nikada se nije predavao unaprijed. Neće ni sada.

- Očekuje nas meč protiv ekipe koja je sigurno jedan od favorita za osvajanje Evrokupa. Do sada nema poraz, ali možemo da igramo protiv svakog i da čekamo svoju šansu. Virtus jeste favorit, ali vjerujem u svoju ekipu i očekujem da odigramo dobar meč - poručio je 43-godišnji Beograđanin.

Pod košem bi adut mogao da bude Zoran Nikolić, koji je sa Milojevićem sarađivao i u drugom dijelu sezone 2018/2019. u Megi.

- Dolazi nam ekipa koja važi za favorita za osvajanje Evrokupa. To je jako dobar tim, sa mnogo kvalitetnih i iskusnih igrača. Ulazimo u meč kao autsajderi, ali to ne znači da nećemo izaći na teren i dati maksimum. Probaćemo da priredimo iznenađenje i pobijedimo - obećao je 24-godišnji Nikšićanin.

Prošlost i sadašnjost Virtusa, naravno, najbolje poznaje Amedeo dela Vale.

- To je veliki klub svijetle istorije, koji je osvojio dosta trofeja u Evropi. Ove sezone opet ima veoma jak tim, koji će pokušati da osvoji Evrokup. Biće ovo veoma teška utakmica za nas. Nismo pokazali ono što smo htjeli u Bolonji, potrudićemo se da sada imamo drugačiji pristup - istakao je 27-godišnji bek Budućnosti.

Dela Vale se u dresovima Ređo Emilije i Armanija 10 puta sastajao sa Virtusom i imao pozitivan skor - 6:4. Procenat uspješnosti je pokvario prošlog utorka u Bolonji.

- Prvi put sam igrao protiv italijanskog tima u dresu stranog kluba. Bilo je drugačije, ali nije prošlo kako sam želio i očekivao. Imamo šansu da uzvratimo i nadam se da ćemo na našem terenu ostvariti bolji rezultat.

MVP i osvajač titule na Evropskom prvenstvu za mlade 2013. godine, na kojem su nastupili i njegovi sadašnji saigrači Danilo Nikolić i Luka Mitrović, igrao je za najveći italijanski klub, Olimpiju Milano, tj. Armani. Ali, ističe da je bolonjski derbi je nešto najvatrenije na Apeninima.

- Postoji mnogo rivalstava, mislim da je najveće između Virtusa i Fortituda. Može da se poredi sa duelima Partizan - Budućnost i Partizan - Crvena zvezda. Vjerovatno nije baš toliko, ali je svejedno veliko rivalstvo - zaključio je Dela Vale.

Bonus video: