Pavićević: Problemi u napadu bez Pulena i Nidama, pauza dolazi u pravo vrijeme

UNIKS pobjedom protiv Mornara obezbijedio plasman u četvrtfinale Evrokupa

5918 pregleda 0 komentar(a)
Tiodor i Vranješ na večerašnjem meču, Foto: UNICS - Kseniya Bogdanova
Tiodor i Vranješ na večerašnjem meču, Foto: UNICS - Kseniya Bogdanova

Trener Mornara Mihailo Pavićević kazao je da je UNIKS ostvario laku pobjedu nad njegovim timom u meču 4. kola Top 16 faze Evrokupa.

UNIKS je slavio 86:61 i sa prve pozicije osigurao plasman u četvrtfinale, gdje će imati prednost domaćeg terena.

"Čestitke UNIKS-u i treneru na lakoj pobjedi. Oni su igrali odličnu košarku, a mi smo došli bez dva startna beka, Pulena i Nidama, tako da smo imali probleme u napadu. Nismo mogli da se organizujemo, nismo imali odgovor na agresivnu odbranu. Naš šut je bio veoma loš, 3-21 za tri, a protivnik nas je i nadskočio - 44 skokova, mi 26. Sada nam slijedi pauza u Evrokupu i dolazi u pravo vrijeme", kazao je Pavićević.

Trener UNIKS-a Dimitris Priftis bio je zadovoljan.

"Ozbiljno smo ušli u meč. Nismo potcijenili protivnika, što je veoma važno. I u napadu i u odbrani je protok lopte bio dobar, tako da sam zadovoljan. Ovo nam je četvrta vezana pobjeda, pa i u nastavku sezone moramo sa istim pristupom prilaziti utakmicama. Srećan sam", kazao je nakon meča Priftis.

Džordan Tiodor je kazao da je večerašnji meč bio težak za njegovu ekipu.

"Jako teška utakmica za nas. Nije lako odigrati dva meča protiv jedne ekipe u kratkom roku. Znali smo da će doći ovdje da se bore. Zaključali smo odbranu, u napadu odradili sve što smo zamislili i sproveli naš plan u djelo", rekao je Tiodor posle meča.

Ekipa iz Rusije u narednom kolu, trećeg marta, dočekuje Andoru.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: