Milojević: Presudili kraj 2. i početak 3. četvrtine, Žugić može da bude ozbiljan igrač

Sve što sam vidio daje mi nadu da ćemo dobro igrati. Ubacili smo 90 poena jako kvalitetnoj ekipi, da smo imali manje grešaka mogli smo da pobijedimo jednu od najboljih ekipa Evrokupa, koja je napravljena za Evroligu - rekao je Dejan Milojević

7396 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Trener Budućnost Volija Dejan Milojević smatra da je njegov tim izgubio utakmicu u finišu 2. i početkom 3. četvrtine, kada je Virtus od minus šest došao do dvocifrene razlike.

- Kraj 2. četvrtine je bio jedan od ključeva. Odigrali smo pristojnih 15-ak minuta, ali smo izgubili prednost i Virtus je sa plus šest otišao na odmor. I početak 3. kvartala je bio spor, rival je lako otišao na dvocifrenu razliku. Imali smo jednu šansu da učinimo utakmicu možda interesantnijom, ali je Kobs promašio trojku na devet razlike. Ključ su bile naše izgubljene lopte, jer je Virtus dao dosta lakih koševa, a to ne smijete ako hoćete pobjedu protiv ovakvih timova - istakao je Milojević.

Poslije prvih šest dana na kormilu kluba za koji je igrao od 2000. do 2004. godine utisci nisu loši.

- Sve što sam vidio daje mi nadu da ćemo dobro igrati. Ubacili smo 90 poena jako kvalitetnoj ekipi, da smo imali manje grešaka mogli smo da pobijedimo jednu od najboljih ekipa Evrokupa, koja je napravljena za Evroligu. Mora mnogo da se radi. Ima pozitivnih stvari, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Milojević je priznao da bi mu dobro došlo pojačanje.

- Fali nam jedan ili dva igrača da budemo čvršći defanzivno. Napadački imamo potencijal, ali odbrambeno nismo na nivou koji želim. Protiv top timova sa kojima igramo to nam je realno potrebno.

Petar Popović i Dragan Apić nisu igrali ni sekundu, Luka Mitrović je na terenu proveo nepuna tri minuta.

- Ne volim da igram sa 12 igrača, već sa devet ili 10. Koji će to biti, zavisi od utakmice do utakmice.

Odličan utisak je ostavio Fedor Žugić.

- Jako sam zadovoljan šta je pokazalo dijete od 17 godina. Odigrao je dobru utakmicu protiv rivala koji nije mogao da bude teži. Pokazao je da je hrabar, oidigrao prilično zrelo s obzirom na neiskustvo, zato i počinje u petorci. Utisci su da ima potencijal, a ako bude poslušan i posvećen košarci, može da bude ozbiljan igrač - zaključio je Milojević.

Bonus video: