Đorđević opet osvojio Podgoricu: Odbrana nas je dovela do pobjede

Veoma sam srećan zbog rezultata. Ovo nam je bila najteža utakmica u grupi, Budućnost je ponosan tim i tako je izašla, pogotovo u 1. četvrtini, sa željom da nas dokrajči - rekao je legendarni Beograđanin

13928 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Treći put je Aleksandar-Saša Đorđević gostovao u „Morači“, treći put je upisao pobjedu dvocifrenom razlikom.

Nakon što je sa Bajernom slavio u sezonama 2016/2017. (68:44) i 2017/2018. (76:60), legendarni Beograđanin je i večeras slavio sa Virtusom (99:89).

- Veoma sam srećan zbog rezultata. Ovo nam je bila najteža utakmica u grupi, Budućnost je ponosan tim i tako je izašla, pogotovo u 1. četvrtini, sa željom da nas dokrajči. Odbrana nas je dovela do pobjede, koju smo tri četvrtine odigrali odlično, bili veoma fokusirani. U prvih 10 minuta ona nije postojala, a kasnije su igrači pokazali želju da se takmiče. To svakog trenera čini ponosnim - istakao je Đorđević.

Virtus je obezbijedio plasman u četvrtfinale, ali je jasno da je cilj titula. Velikan iz Bolonje ima šansu da obezbijedi prednost domaćeg terena sve do kraja nokaut faze, što odgovara i Budućnosti, jer će se truditi da savlada i rivale „plavih“ za 2. mjesto u grupi. Prva je Cedevita Olimpija u Sloveniji.

- Sigurno je da ćemo ići na pobjedu i u Ljubljani, kao i na svakoj utakmici. Vjerovatno će meč između Budućnosti i Cedevite u posljednjem kolu odlučivati. Cedevita igra odlično, dva puta je pobijedila Budućnost i pokazala kvalitet, ali mi želimo da do kraja Top 16 faze potvrdimo rezultate i kvalitet. Spremićemo se najbolje što možemo - poručio je Đorđević.

Bonus video: