Oslabljeni CSKA gostuje Valensiji, Barsa protiv Efesa za nastavak serije

Dueli Žalgirisa i Crvene zvezde i Makabija i Himkija su odloženi

810 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Filip Roganović
Ilustracija, Foto: Filip Roganović

Utakmicama 24. kola danas i sjutra nastavlja se Evroliga, a već je od ranije poznato da su neki mečevi odloženi.

Duel Žalgirisa i Crvene zvezde je odložen zbog koronavirusa u beogradskoj ekipi, dok je utakmica Makabija i Himkija pomjerena, jer je izraelska vlada zabranila letove ka toj zemlji.

Zbog togu su večeras na programu samo dva, ali interesantna meča.

Valensija u "La Fonteti" dočekuje moskovski CSKA i pokušaće da prekine niz od tri poraza. Španska ekipa je izgubila od Asvela, Žalgirisa i Panatinaikosa i ispala iz plej-of zone. Nalaze se na 11. mjestu sa skorom 11-12.

Sa druge strane CSKA je u prošlom kolu izgubio u svojoj dvorani od Bajerna i na posljednja četiri meča zabilježio pobjedu i tri poraza. "Armejci" su drugi na tabeli sa 16 trijumfa i sedam izgubljenih mečeva.

U moskvskoj ekipi večeras će biti Majk Džejms, koji se vratio nakon suspenzije, ali će odsustvovati povrijeđeni Tornike Šengelija i Nikola Milutinov.

"Imam ogromno poštovanje prema Valensiji. Na svakoj poziciji imaju po dva, tri dobra igrača. Imaju dobre organizatore, koji u kombinaciji sa unutrašnjom linijom - Dubljevićem, Tobijem, Vilijamsom i Laberijem - šire igru. Dobro trče, atletska su ekipa. Što se naše ekipe tiče - toliko toga se dogodilo. Nemam riječi. Ipak, došli smo da se borimo, nijedna utakmica se nije završila, prje nego što je počela", kazao je uoči meča trener ekipe, Dimitris Itudis.

U drugom meču večerašnjeg programa, Barselona dočekuje Efes.

Barselona je vezala šest pobjeda, Efes je slavio na četiri od posljednjih pet susreta i večeras nas očekuje zanimljiv susret.

"Barselona je, teška, odbrambena ekipa. Moramo biti strpljivi, smanjiti broj izgubljenih lopti. Moramo reket dobro zaštititi", rekao je trener Efesa, Ergin Ataman.

Barselona je. uoči večerašnjeg meča, prva na tabeli sa 17 pobjeda i šest poraza, dok je Efes van zone plej-ofa, na devetom mjestu sa skorom 12-10.

Danas:

Valensija - CSKA 21:00h

Barselona - Efes 21:00h

Sjutra:

Fenerbahče - Zenit 18:45h

Olimpijakos - Panatinaikos 20:00h

Bajern Minhen - Alba 20:45h

Asvel - Olimpija Milano 20:45h

Real Madrid - Baskonija 20:45h

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: