Za povratak na pobjednički kolosjek

59 pregleda 0 komentar(a)
Tamara Kapor, Foto: Filip Roganović
Tamara Kapor, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 20.12.2017. 17:01h

Nakon dva uzastopna poraza u gostima, protiv Trešnjevke i(62:57) Crvene zvezde (70:65), koji su uslijedili nakon sedam uzastopnih trijumfa, košarkašice Budućnost Bemaxa sjutra u Podgorici protiv sarajevskog Plej-ofa, u posljednjem kolu grupe A prve faze takmičenja po grupama, žele da se vrate u pobjednički ritam, kako bi napravile lijepu uvertiru za start Superlige.

"Ukoliko se u Staroj Zagori desi očekivani rezultat, onda će ovaj meč protiv Plej-ofa biti bez rezultatskog značaja. Baš zbog toga ovo će biti prilika da podignemo nivo forme, ali i da se dodatno uigramo. Kad to kažem, mislim na činjenicu da imamo novog centra, s obzirom da je Amerikanka Meloun odradila svega pet–šest treninga sa nama, a nakon desetomjesečne pauze tu su opet Kapor i Topuzović. Dakle, ovaj meč će poslužiti da se uigramo pred obaveze u Super ligi", ističe trener Podgoričanki Goran Bošković.

Budućnost je dobila prvi međusobni duel (79:64), a po po dva puta je savladala Istanbul (97:33, 87:38) i Beroe (72:49, 81:59), a po jednom Crvenu zvezdu (61:52) i Trešnjevku (80:49).

"Plej-of je mlada ekipa, praktično su izgubili šanse da se nađu među osam najboljih, tako da očekujem da će igrati rasterećeno. Nadam se da ćemo pred našom publikom ispuniti očekivanja, jer želimo da pobjedom podignemo samopouzdanje. Biće od prvog minuta kocentrisane da zabilježimo trijumf", rekla je Tamara Kapor.

Taletobani bek Milena Jakšić podsjetila je da je Budućnost Bemax već jednom igrala sa protiv Plej-ofa i da zna kvalitete rivala.

"Vjerujem da ćemo još jednom uspjeti da ih savladamo. Nadam se da ćemo ispoštovati sve dogovore i da ćemo stići do pobjede, kako bi u dobrom raspoloženju dočekale mini odmor", kazala je Jakšićeva.

Duel u dvorani sportsko-kulturnog centra Univerziteta Crne Gore počeće u 19 sati.

Bonus video: