„Odrastanje” Fedora Žugića: Virtus je veliko iskustvo

Protiv Virtusa, ekipe koja je slavila u svih 14 mečeva Evrokupa ove sezone, Žugić je šansu iskoristio - za nešto manje od 24 minua na parketu postigao je devet poena, uz dva promašena puta, te po dvije ukradene i izgubljene lopte

8627 pregleda 1 komentar(a)
Fedor Žugić iskoristio šansu protiv Virtusa, Foto: Savo Prelević
Fedor Žugić iskoristio šansu protiv Virtusa, Foto: Savo Prelević

U dva meča pod komandom Dejana Milojevića Budućnost Voli je pobijedila FMP u Beogradu u ABA ligi (99:88), onda i izgubila od Virtusa u 4. kolu Top 16 Evrokupa (99:89).

U pitanju su dva rivala koja sama po sebi nemaju ništa zajedničko, ali u oba susreta u startnoj petorci „plavih” je bio 17-godišnji Fedor Žugić umjesto Amedea dela Valea.

To i nije iznenađenje ako se zna da je Milojević na predstavljanju poručio i da je pored plasmana u plej-of regionalnog takmičenja, cilj Budućnosti i da daje šansu mladim igračima.

Protiv Virtusa, ekipe koja je slavila u svih 14 mečeva Evrokupa ove sezone, Žugić je šansu iskoristio - za nešto manje od 24 minua na parketu postigao je devet poena, uz dva promašena puta, te po dvije ukradene i izgubljene lopte.

- Veliko je ovo iskustvo. Veoma bitno za mene i moje samopouzdanje - rekao je Žugić.

Kompletan utisak je pokvario poraz od sastava koji vodi Aleksandar Đorđević, ali ni Budućnost ni Žugić nemaju mnogo razloga da žale...

- Zadovoljan sam prikazanim, ali i znam da sam mogao bolje. Mogli smo bolje i kao tim, propustili smo veliku šansu da pobijedimo veoma jaki Virtus, ali iz ovoga smo nešto i naučili - ističe Žugić.

Budućnost je u prvih 15 minuta vodila, bilo je i 36:31, a onda je u drugom dijelu druge četvrtine dozvolila protivniku da dođe do prepoznatljive igre i nizom lakih poena i preokrene.

- Imali smo dosta izgubljenih lopti. Izgubili smo kontrolu na kraju druge četvrtine i to nas je koštalo, jer smo lako ispustili prednost koju smo stvarali. Nismo iskontrolisali skok, u tom segmentu smo morali bolje, iako je Vili Rid radio veliki posao. Nije svakako mogao sam, morali smo da mu više pomognemo, da svi budemo agresivniji - kaže Žugić.

Bonus video: