Jelena Dubljević: Ovo je kao medalja i nova šansa za žensku košarku

Ovo je nova šansa za žensku košarku, nadam se da ćemo motivisati klubove da ulažu u žensku košarku, da joj se posvete, jer ona postoji svih ovih godina. Jedina smo seniorska reprezentacija u Savezu koja je izborila plasman na evropska prvenstva - rekla je sjajna igračica Galatasaraja

13855 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Pobjedama u „balonu” u „Bemax areni” nad Švedskom i Izraelom, košarkašice Crne Gore su šesti put zaredom postale učesnice evropskih prvenstava.

Uspjeh se poklopio sa povratkom Jelene Dubljević, koja je poslije tri godine zaigrala za nacionalni tim i bila junakinja trijumfa nad selekcijom „tri krune”.

Na toj utakmici je igrala 40 minuta i dala 34 poena, večeras je na terenu bila gotovo dvostruko kraće i ubacila osam koševa.

- Izrael je jako atipična, nezgodna ekipa, dozlaboga dosadna. Trebalo je skupiti snage i zadržati fokus koji smo imali protiv Švedske, što je teško, znajući koliko smo se istrošili na prethodnoj utakmici. Šansu su dobile neke druge igračice, iskoristile je i napravile ovo - pobijedile 30 razlike - rekla je sjajna Nikšićanka.

Igračica Galatasaraja je oduševljena uspjehom u kvalifikacijama.

- U ovom slučaju, ovo je medalja. Ovo je nova šansa za žensku košarku, nadam se da ćemo motivisati klubove da ulažu u žensku košarku, da joj se posvete, jer ona postoji svih ovih godina. Jedina smo seniorska reprezentacija u Savezu koja je izborila plasman na evropska prvenstva. Nadam se da će ovo biti podstrek da se ženska košarka podigne na veći nivo, da ne izgubimo tok učešća na velikim takmičenjima, što je najbitnije.

Bonus video: