Riječ selektorke: Ovo je put kojim želimo da nastavimo

Zadovoljna sam činjenicom da je ekipa bila zajedno do kraja, sve djevojke su dale maksimum - istakla je Škerovićeva

14386 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Jelena Škerović je kao selektorka Crne Gore debitovala na Evropskom prvenstvu u Srbiji i Letoniji i izvukla se iz gotovo nemoguće situacije, jer je njen tim u posljednjem kolu savladao Češku 13 razlike i zahvaljujući koš-razlici u krugu sa njom i Švedskom stigao do razigravanja za četvrtfinale.

Švedska je bila rival i u kvalifikacijama za Eurobasket u Španiji i Francuskoj i opet su „crvene” ispunile cilj i šesti put zaredom izborile plasman na kontinentalni šampionat.

- Postavile smo planove na početku kvalifikacija i ispunile ih do kraja. Zadovoljna sam činjenicom da je ekipa bila zajedno do kraja, sve djevojke su dale maksimum. Ovo je pravi put kojim bismo htjele da nastavimo, i kao ekipa, i igračice individualno - istakla je Jelena Škerović.

Selektorka se osvrnula na učinak mlađih igračica, koje su dobile šansu u večerašnjoj pobjedi nad Izraelom (78:52).

- Zadovoljna sam, ali kao i uvijek tražim više od njih. Očekujem da u narednom periodu više rade individualno, da iskoriste slobodna ljeta da rade na svojim nedostacima i da kroz igru tokom sezona još napreduju. Moja očekivanja su zaista velika, ali vjerujem da to mogu da ispune.

Neke od liderki tima su već u ozbiljnim godinama i pitanje je šta će biti nakon njihovog silaska sa scene.

- Biće teško, ali to je priča za poslije Evropskog prvenstva. Crna Gora ima veoma malu bazu, ali se s vremena na vrijeme pojavi neki talenat, djevojka koja obećava - istakla je Škerovićeva.

Bonus video: