Teodo želi trijumf u derbiju protiv Vršca

2 komentar(a)
Teodo, Foto: Druga.aba-liga.com
Teodo, Foto: Druga.aba-liga.com
Ažurirano: 20.12.2017. 11:37h

Nakon što je u gostima dobio crnogorski derbi protiv Lovćena, pred košarkašima Teoda je i derbi u regionalnoj ligi - Tivćani večeras (18 sati) dočekuju Vršac, jednog od favorita takmičenja.

Pobjedom protiv Lovćena, Teodo ponovo ima veći broj pobjeda nego poraza (5-4), i nalazi se na diobi petog mjesta sa Dinamikom.

Vršac, sa druge strane, ima pobjedu više, i dijeli treće mjesto ssa Borcem, a na prethodnom gostovanju u Crnoj Gori, protiv Lovćena, doživio je poraz (90:82).

To je bio i početak crne serije u gostima, jer je Vršac nakon toga doživio i dva debakla u Sloveniji, protiv Rogaške (95:72) i Primorske (77:55)...

"Mi smo u usponu forme. Nakon dvije dobre partije i pobjede na Cetinju protiv Lovćena u ABA ligi i Ibra u Tivtu u Crnogorskoj ligi, raspoloženje u ekipi je odlično. U duelu sa vrlo dobrom ekipom Vršca možemo do pozitivnog rezultata samo ako budemo imali isti takav pristup. Vršac ima nekoliko odličnih košarkaša, ali ovu utakmicu će dobiti kolektiv, a ne pojedinci. Nadam se da će to biti Teodo", rekao je Zoran Glomazić, trener Teoda.

Lovćen (skor 3-6) večeras (18) gostuje Splitu, nekadašnjem prvaku Evrope (tada Jugoplastika), koja ima pobjedu više.

"To je klub sa velikom tradicijom i velikim imenima svjetske košarke. Igraju dobro, u dobroj su formi, sa velikom agresivnošću u odbrani i dosta kolektivnim napadom u kojem postižu puno poena po meču. Očekujem da smo izvukli pouke iz predhodnog meča sa Teodom i da samo sa maksimalnom energijom i koncentracijom tokom cijelog meča možemo odigrati jednu dobru utakmicu i probati da zabilježimo pobjedu. Sa ovom pobjedom bismo vratili samopozdanje i vjeru u nastavak takmičenja i borbu za što bolji plasman", ističe trener Lovćena Dragan Radović.

Bonus video: