Kraj najvećeg neprijateljstva u NBA: Kad legende plaču...

Četvrt vijeka njih dvojica nisu razgovarali, skretali su poglede jedan od drugog, da bi se sinoć sve promijienilo
113 pregleda 3 komentar(a)
Medžik, Foto: Marca.com
Medžik, Foto: Marca.com
Ažurirano: 20.12.2017. 11:31h

Medžik Džonson i Ajzea Tomas, dvije košarkaške gromade, legende NBA lige, veliki rivali 80-ih godina prošlog vijeka, sinoć su probili "gvozdenu zavjesu", koja ih je razdvajala 26 godina.

Džonson i Tomas od velikih rivala, sa mečeva Lejkersa i Pistonsa, postali su veliki neprijatelji, jer je Tomas komentarisao Medžikovu seksualnu orjentaciju, nakon njegovog priznanja da je zaražen HIV-om.

"Za kaznu", Medžik i Lari Bird stavili su veto na pozivanje Tomasa u nacionalnu selekciju, prvi i jedini pravi "drim tim", koji je nastupao na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992.

Četvrt vijeka njih dvojica nisu razgovarali, skretali su poglede, da bi se sinoć sve promijienilo.

Pred kamerama TV NBA , Medžik i Ajzea sjeli su jedan naspram drugog, izvinili se, a nakon Medžikovih riječi - obojica zaplakali.

"Ovo je veliki dan. Moja supruga, majka, otac... svisu mi rekli da bi trebalo da sjednem sa tobom. I rekao sam - 'hajde da uradim to'. Sjedim sada ispred tebe i oživljavam divne uspomene zabave, vrhunske košarke, narnog rada, snova o velikim stvarima. Ti si moj brat, tako da te molim da mi oprostiš, ako te povrijedilo to što nismo mogli da budemo zajedno svih ovih godina. Bog je milostiv i ponovo nas je spojio", rekao je Medžik, dok su se niz obraze Ajzee Tomasa slivale suze.

Uslijedio je zagrljaj, iskreni, prijateljski, koji se čekao 26 godina...

Bonus video: