Mornar večeras protiv Solnoka otvara drugu fazu

50 pregleda 2 komentar(a)
Uroš Luković, Foto: Aba-liga.com
Uroš Luković, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 20.12.2017. 11:35h

Nakon uspješno odrađene prve faze takmičenja, sa skorom od četiri pobjede, u konkurenciji finskom Katajom basket, austrijskim Kapfenbergom i portugalskim Portom, pred košarkašima Mornara je druga runda takmičenja u FIBA Evrokupu.

Rivali su mađarski Solnok, šampion Bjelorusije Cmoki iz Minska i šampion Danske, Baken. Dva prvoplasirana tima iz grupe, nakon šest kola, izboriće plasman u osminu finala...

Izabranici Mihaila Pavićevića nastup u grupi K otvaraju večeras pred svojim navijačima protiv Solnoka, za koji su prošle sezone nastupali crnogorski igrači Miloš Borisov, Nikola Pavlićević i Aleksa Popović.

Solnok je, takođe, bio drugi u svojoj grupi, sa istim skorom kao Mornar (4-2), u konkurenciij Njižni Novgoroda, Falko Vulkana i Karpoš Sokolija.

Sedmostruki šampion Mađarske, sa šest titula u proteklih 10 godina, je, međutim, prošle sezone kiksao u domaćem prvenstvu, ispao je u četvrtfinalu plej-ofa, pa je ekipa praktično promijenjena. Solnok je trenutno prvi na tabeli mađarskog šampionata, sa skorom od devet pobjeda i dva poraza, ali je izgubio posljednji meč, u gostima protiv Sombatelja (95:77).

Osim mečeva u grupnoj fazi, Mornar je u Evropi odigrao i dva susreta u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona, ali je eliminisan sa dva poraza od ruskog Avtodora.

U ABA ligi Barani imaju skor od pet pobjeda i sedam poraza, posljednji proteklog vikenda kod kuće od Crvene zvezde.

"Utakmica sa Zvezdom je bila i prošla, idemo u susret narednim obavezama. Mislim da smo u usponu forme. Pokazalo se da nas pobjede u Fiba Evrokupu motivišu i za dobre partije u ABA ligi, pa bi lijepo bilo da trijumfom nad Solnokom najavimo put u Beograd i duel s Partizanom", kaže centar Barana Uroš Luković.

Večerašnja utakmica u „Topolici“ počinje u 20.30 sati. Duel između Cmokija i Bakena je zakazan za 19 časova.

Bonus video: