Finalni turnir Kupa na čekanju zbog reprezentacije

Naime, planirano je da završnica Kupa održi od 11. do 13. februara, ali je to promijenjeno zbog priprema reprezentacije za posljednji kvalifikacioni "balon" za odlazak na Eurobasket

2594 pregleda 3 komentar(a)
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Širom Evrope ovog vikenda igraće se finalni turniri nacionalnih kupova, ali u Crnoj Gori neće biti fajnl-fora.

Naime, planirano je da završnica Kupa održi od 11. do 13. februara, ali je to promijenjeno zbog priprema reprezentacije za posljednji kvalifikacioni "balon" za odlazak na Eurobasket.

Uzgred, razlog je i nekoliko odgođenih utakmica Budućnost Volija i Mornara u ABA ligi, pa se mečevi četvrtfinala još nisu odigrali.

Podgoričani će u četvrtak dočekati Primorje u 13 časova, četiri sata kasnije počinje duel Podgorica - Lovćen, a u subotu u 19 je zakazan duel Sutjeska - Zeta.

Termin meča Studentski centar - Mornar još nije izabran, a očekuje se da se finalni turnir Kupa održi tek nakon raspleta u ABA ligi i Evrokupu.

Reprezentacija se okuplja u nedjelju, a dan kasnije počinje pripreme za duele Francuskom 20. februara i Njemačkom dva dana kasnije.

Ti mečevi igraće se u "Bemax areni", a "crvenima" samo dvije pobjede garantuju odlazak na Eurobasket, jer imaju goru međusobnu koš-razliku od Velike Britanije.

Mogli bi na EP i ukoliko dobiju jedan, a Britanci izgube oba meča.

Bonus video: