Džikić: Pokušali smo, mislim da smo se dobro borili

"Bajern je jedan od tri najbolja tima u Evrokupu, što znači da ima nivo evroligaša. Mi smo pokušali, mislim da smo se dobro borili... Ovo je bilo dobro iskustvo za neke od mojih igrača", rekao je trener "plavih"
0 komentar(a)
Aleksandar Džikić, Foto: Www.krepsinis.net
Aleksandar Džikić, Foto: Www.krepsinis.net
Ažurirano: 19.12.2017. 21:36h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Minhen - Trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić je bio zadovoljan što je njegov tim imao šansu da juri pobjedu protiv Bajerna u Minhenu.

Na kraju je bilo 85:82 za domaćina, ali "plavi" i dalje drže sve u svojim rukama kada je prolaz u pitanju.

"Već se ponavljam, ali je to istina. Bajern je jedan od tri najbolja tima u Evrokupu, što znači da ima nivo evroligaša. Mi smo pokušali, mislim da smo se dobro borili... Ovo je bilo dobro iskustvo za neke od mojih igrača. Imajući u vidu da smo nastupili bez dva startera, sa Lendrijem koji igra pod tabletama zbog problema sa leđima, nismo bili u savršenom stanju", rekao je trener "plavih".

Kako gledate na izbor u napadu vaših igrača u posljednjim minutima?

"Veoma sam srećan što smo igrali neizvjesnu utakmicu sa Bajernom. Ima dobrih razloga što smo pokušavali šutem za tri poena. Jer, to je bio jedini način da postignemo poene. Ponavljam, oni su najdominantniji tim u Evrokupu, napravljeni su da osvoje trofej, i nadam se da hoće. Ja sam zadovoljan onim što smo prikazali na terenu", zaključio je Džikić.

Trener Bajerna Aleksandar Đorđević je kazao da je njegova ekipa "odgovorila karakterom".

"Vidjelo se da nije bilo energije u našim redovima. Oni su šutnuli 34 puta za tri poena, a to nije uobičajeno. Morali smo da se potrudimo da se odbranimo. Budućnost igra ex-Yu stil košarke, odlično je vožen od strane Džikića, a imali su više vremena da pripreme utakmicu", rekao je Đorđević.

Bonus video: