Ol-star veče Nikole Vučevića: 42 poena uz rekordnih šest trojki, pobjeda Orlanda

"Velika igra Vučevića, on svako veče igra na nevjerovatnom nivou", kazao je trener Orlanda Stiv Kliford

6395 pregleda 40 reakcija 8 komentar(a)
Nikola Vučević na meču protiv Sakramenta, Foto: CBS
Nikola Vučević na meču protiv Sakramenta, Foto: CBS

Blistavo šutersko veče crnogorskog centra Nikole Vučevića donijelo je Orlandu pobjedu nad Sakramenton u "Golden 1" centru u Kaliforniji - 123:112.

Vučević je ubacio 42 poena, uz nevjerovatan procenat šuta iz igre od 77 odsto (17 od 22), a postigao je i šest trojki iz osam pokušaja, što je njegov rekord karijere.

Uz sve to, imao je devet skokova i četiri asistencije.

"Velika igra Vučevića, on svako veče igra na nevjerovatnom nivou", kazao je trener Orlanda Stiv Kliford.

Nikola Vučević
foto: Sofascore

"Dobija posebnu pažnju u reketu, ali uprkos tome on pogađa iznutra, a tako dobro šutira s distance. A tek trojke... Ipak, ja ovdje želim posebno da pohvalim njegov pristup, njegovo ponašenje. Sve se vidi na parketu, dobija ono što zaslužuje. Želi da ima stvar u svojim rukama, spreman je da preuzme odgovornost", istakao je Kliford.

Velika forma ponovo kandiduje crnogorskog centra za Ol-star spektakl 7. marta u Atlanti, iako Orlando igra slabo ove sezone - Magični su sinoć slavili nakon tri vezana poraza, ostvarivši tek 4. trijumf na posljednjih 19 mečeva, pa zauzimaju 12. mjesto na tabeli Istočne konferencije.

Ipak, iznenadili su Sakramento u gostima i to može da bude neka najava, posebno zbog toga što je plej-of zona "daleko" samo tri pobjede.

"Nikola je definitivno presudno uticao na ovu utakmicu", kazao je Vučevićev saigrač Majkl Karter-Vilijams, koji je 15 od 21 poen postigao u trećoj četvrtini, kada je i odlučen meč.

"Izvlači se iza linije za tri poena, sjajno dodaje loptu, pogađa - značajno je proširio svoj asortiman. On je, bez sumnje, Ol-star kvalitet, za mene jedan od najboljih 'velikih momaka' u ligi", istakao je Karter Vilijams.

Tri trojke Vučević je postigao u prvom poluvremenu, dvije u trećoj četvrtini, a jednu u četvrtoj kada je odveo svoj tim na nedostižnih 105:91.

"Ponosan sam na sve, iznijeli smo ovo večeras", kazao je zadovoljni Vučević.

"Kingsima su nedostajala dva važna igrača i znali smo da ćemo imati dobre šanse ako budemo igrali dobro. Dobro smo krenuli i nastavili smo u tom ritmu cijeli meč. Velika pobjeda", ocjena je crnogorskog centra.

Zapandu turneju Orlando nastavlja u nedjelju u Finiksu, gdje je slavio šest puta na posljednjih devet gostovanja.

Bonus video: