Brajant: Osmica mi je draga zbog kose, 24 mnogo više vezan za izazove

Brajant je ispisao istoriju franšize noseći dva dresa sa brojevima 8 i 24, koji više neće biti u upotrebi u ovom timu
85 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 19.12.2017. 08:18h

U poluvremenu utakmice L.A. Lejkers - Golden Stejt (114:116) održana je ceremonija, na kojoj je tim iz Los Anđelesa zvanično povukao dresove Kobija Brajanta sa brojevima 8 i 24.

Brajant je ispisao istoriju franšize noseći dva dresa sa brojevima 8 i 24, koji više neće biti u upotrebi u ovom timu.

Na pitanje koji broj mu je draži, i koji bi radije stavio na svoju statuu, KB odgovara.

"Ne treba vam broj na statui! Još bi bio veliki poklon kad bi na nju stavili kosu. Osmica ima nešto što 24 nikada neće imati - a to je moć rasta kose. Teško je izabrati. Broj 24 je mnogo više vezan za izazove. U tom periodu, suočio sam se sa velikim fizičkim naporima. Igrati dan za danom, bilo je vrlo naporno. Serija sa Seltiksima, moje povrede, slomljena kost, prst... Ako biste me primorali da izaberem, to bi bio broj 24", iskren je bio Brajant.

Tokom karijere je osvojio pet NBA titula, dva puta je bio MVP finala, jednom MVP sezone. Bio je 17 puta učesnik Ol-star vikenda, četiri puta MVP na Ol-staru, 11 puta je biran u najbolju petorku lige, devet puta u najbolju defanzivnu petorku.

Bio je dva puta pobjednik u takmičenju u zakucavanju, a i najbolji je strijelac u istoriji Lejkersa u kojima je i proveo čitavu karijeru.

Trenutno je treći strelac u istoriji NBA sa 33.643 poena, iza Karla Melouna (36.928) i Karim-Abdula Džabara (38.387), a samo je Vilt Čembrlen (100) ubacio više poena od njega na jednoj NBA utakmici (81).

Karijeru je završio sa prosekom od 25 poena, 5,2 skokova i 4,7 asistencija po utakmici, na 1.346 utakmica.

Galerija

Bonus video: