Brajant zvanično odlazi u legendu: Kobe je vlasnik i jednog negativnog rekorda NBA lige

Dresove sa brojevima osam i 24, koje je Brajant nosio tokom blistave karijere, više neće nositi nijedan igrač kluba iz Los Anđelesa
1 komentar(a)
Kobi Brajant, Foto: Reuters
Kobi Brajant, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.12.2017. 17:49h

Na svodove "Stejpls centra" u Los Anđelesu večeras će biti podignuta dva dresa Lejkersa, vlasništvo jednog čovjeka - Kobija Brajanta.

Dresove sa brojevima osam i 24, koje je Brajant nosio tokom blistave karijere, više neće nositi nijedan igrač kluba iz Los Anđelesa.

Jedan od najboljih igrača svih vremena u karijeri je jednom bio MVP, dva puta MVP finala, 18 puta Ol-star igrač, 15 puta član najboljeg tima sezone, a 12 puta dio najbolje defanzivne petorke. Treći je strijelac lige svih vremena, iza Karima Abdula Džabara i Karla Melouna.

Brajant je, međutim, i vlasnik jednog negativnog rekorda, koji teško da će biti ikada oboren.

On je u karijeri promašio 14.481 šut, hiljadu više od prvog pratioca, a među prvih 20 igrača sa najviše promašaja samo su četvorica još aktivni (Dirk Novicki, Vins Karter, Karmelo Entoni i Lebron Džejms).

Karmelo možda ima mogućnost da ga dostigne, ali bi morao da promaši više od 3.700 šuteva, a s obzirom na to da nije prva napadačka opcija u Oklahomi, teško da će se to dogoditi.

Bonus video: