kvalifikacije za eurobasket

Bjelica: Ako nam se ukaže šansa, učinićemo sve da je iskoristimo; Radončić: Nadamo se kiksu Velike Britanije

Crna Gora u subotu u 20.45 igra sa Francuskom, a u ponedjeljak od 20 časova sa Njemačkom

8191 pregleda 5 komentar(a)
Bjelica, Foto: Printscreen
Bjelica, Foto: Printscreen

Košarkaška reprezentacija Crne Gore priprema se za odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za Eurobasket i "balon" u Podgorici.

Ekipa Boška Radovića u subotu u 20.45 igra sa Francuskom, a u ponedjeljak od 20 časova sa Njemačkom. Crna Gora mora da dobije oba meča i da se nada porazu Velike Britanije u makar jednom susretu - Britanci "balon" otvaraju u subotu sa Njemcima, a potom, u ponedjeljak, igraju sa Francuskom.

"Nismo u najboljoj situaciji, nije sve u našim rukama. Daleko od toga da nemamo šanse. Idemo iz meča u meč, pratimo ostale utakmice iz naše grupe i nadam se da će se ukazati neka šansa", rekao je u Milko Bjelica.

Prvi rival u "balonu" je Francuska.

"Protiv Francuske smo igrali i izgubili na njihovom terenu. To nije bio realan odnos snaga - mislim da je sada druga priča. Mislim da imamo šanse, treba da se uhodamo i spremimo za tu utakmicu. Sve je moguće, ako nam se ukaže šansa učinićemo sve da je iskoristimo", dodao je Bjelica.

Ekipa nema problema sa virusom i povredama.

"Ekipa je zdrava, niko od igrača nije skoro imao problema sa virusom. Trenutna forma je promjenjiva. Najbitnije je da su svi zdravi, da smo na okupu", kazao je Bjelica.

Dino Radončić poručuje da reprezentacija ide na pobjedu u oba meča i nada se kiksu Velike Britanije.

Radončić
Radončićfoto: Printscreen

"Idemo na pobjedu u obje utakmice i nadamo se da će Britanija imati što lošiji ishod, a da ćemo mi utakmicama pristupiti dobro...", rekao je Radončić.

U dobroj formi je došao na okupljanje reprezentacije.

"Osjećam se dobro ove sezone - dobio sam slobodu u Španiji da igram. Zadovoljan sam, nadam se da ću iste igre pružiti u reprezentaciji i da ćemo odigrati odlične utakmice", poručio je Radončić.