Ivanović: Teško je izgubiti ovako bilo koju, a ne ovakvu utakmicu; Simonović: Pali smo u posljednja dva minuta

Ovo nam je najbolji meč u kvalifikacijama, ali nije bilo dovoljno. Francuska je najiskusnija ekipa, ima veoma dobre igrače, koji su u ključnim trenucima bili smireniji i napravili prednost koju htjeli - rekao je plejmejker Crne Gore

6941 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Nikola Ivanović je na kraju 1. četvrtine dao još jedan koš sa svoje polovine koji će se godinama vrtjeti na TV špicama, ali ovog puta nije bio srećan kao nezaboravne noći u „Beogradskoj areni“ ili u Nikšiću protiv Ukrajine.

Crna Gora je poražena od Francuske i ostala je bez teoretskih šansi da se domogne Eurobasketa, iako je vodila od 3. do 36. minuta.

- Teško je izgubiti bilo koju utakmicu ovako, a pogotovo kad ima ovakav takmičarski značaj. Osjećamo se veoma loše, jer se nismo kvalifikovali. Šta da radimo? Ovo nam je najbolji meč u kvalifikacijama, ali nije bilo dovoljno. Francuska je najiskusnija ekipa, ima veoma dobre igrače, koji su u ključnim trenucima bili smireniji i napravili prednost koju htjeli - rekao je plejmejker Crne Gore.

Marko Simonović je vodio veliku borbu pod koševima, ali nije bilo dovoljno.

- Nije lako igrati ovakve utakmice, jer smo se sudarili sa najboljim timom u grupi. Francuska ima vrhunske igrače, koji igraju na visokom nivou u Evropi. Igrali smo 38 minuta odlično, ali smo pali u posljednja dva. Pokušaćemo da pobijedimo na posljednjoj utakmici - istakao je mladi centar iz Kolašina.

Heroj Francuske bio je bek Nantera Isaija Kordinije, koji je pazio sve najopasnije igrače Crne Gore, i to iako je dugo igrao sa četiri faula.

- Samo sam pokušao da ostanem fokusiran, jer sam rano ušao u probleme sa faulovima. Znao da je timu potrebna moja energija, da svi moramo da budemo koncentrisan. Na kraju smo napravili posljednji trzaj zajedničkim snagama, to je odlučilo utakmicu.

Bonus video: