Britanci zasluženo idu na Eurobasket - i Francuzi pali pred Ostrvljanima

Ostrvljani su u posljednjem meču u kvalifikacijama nadigrali Francusku i slavili čak 94:73. Da su dali još tri poena, preoteli bi „trikolorima” i 1. mjesto u grupi G, jer su u Pou poraženi 79:56

10594 pregleda 5 komentar(a)
Ovi Soko je bio nezadrživ sa 27 poena i sedam skokova, Foto: FIBA
Ovi Soko je bio nezadrživ sa 27 poena i sedam skokova, Foto: FIBA

Košarkaši Crne Gore neće igrati na Eurobasketu u Njemačkoj, Italiji, Češkoj i Gruziji, jer su u duelima sa direktnim rivalima upisali pobjedu i tri poraza.

Najveći suparnik je bila Velika Britanija, koja je trijumfom u novembru u Pou od 15 razlike (74:59) anulirala minus iz Podgorice (81:74) i okrenula stvari u svoju korist.

Pitanje plasmana na EP je riješila prije dva dana nakon drame sa Njemačkom, a večeras pokazala da joj je mjesto među elitom - Ostrvljani su u posljednjem meču u kvalifikacijama nadigrali Francusku i slavili čak 94:73. Da su dali još tri poena, preoteli bi „trikolorima” i 1. mjesto u grupi G, jer su u Pou poraženi 79:56.

Briljirao je Ovi Soko, koji je za nepunih 26 minuta upisao 27 poena i sedam skokova, a odlični su bili i Majls Heson sa 23 i Luk Nelson sa 14 koševa.

U timu Vensana Kolea, koji je podijelio minutažu svim igračima, najefikasniji su bili Matija Lesor sa 15 i Jakuba Uatara i Isaija Kordinije sa po 12.

Možda bi sve drugačije bilo da ovaj meč nije imao revijalni karakter, a to bi se desilo da je Crna Gora u subotu veče zadržala prednost protiv Francuske i upisala važnu pobjedu.

Ovako je posljednje kolo, koje zatvaraju „crveni” i Njemačka od 20 časova, svedeno na puku formalnost...

Bonus video: