Prva Mornarova majstorica, Pavićević: Nemamo pravo na kiks

Izabranici Mihaila Pavićevića u prvom meču 19. kola ABA lige večeras (18 časova) dočekuju Krku i ne smiju da dozvole novi kiks

3541 pregleda 0 komentar(a)
Ubijeđen u pobjedu: Nemanja Vranješ, Foto: Mega/ivica Veselinov
Ubijeđen u pobjedu: Nemanja Vranješ, Foto: Mega/ivica Veselinov

Prije šest sedmica, nakon sedme uzastopne pobjede u svim takmičenjima i skora 12:2 u ABA ligi, Mihailo Pavićević je na pres konferenciji poslije utakmice sa Cibonom slavodobitno najavio napad na titulu u regionalnom takmičenju.

Te riječi kako da su uklele košarkaše Mornara - na sljedećih šest utakmica, Barani su doživjeli pet poraza, ostali i bez Džejkoba Pulena, a sada je rame povrijedio i Ajzea Vajthed.

Od gotovo idealne situacije, Pavićevićev tim je došao u situaciju da više ne smije da dozvoli sebi nijedan kiks u ABA ligi, jer ima skor 13:4, gori od Crvene zvezde (13:2), Igokee (14:3), Cedevita Olimpije (13:3) i Budućnost Volija (12:3).

Prva u nizu od utakmica koja mora da se dobije je večerašnja u „Topolici” protiv Krke (18 časova).

- Krka godinama igra u regionalnom takmičenju i ako vratimo film, podsjetićemo se i da je bila specijalista za „sječu” favorita. I ove sezone je svima ozbiljan rival, napravila je nekoliko iznenađenja. Ko god ju je iole potcijenio, to je skupo platio. Krka igra svoju igru, bez nekog velikog pritiska, ali na svakoj utakmici njeni igrači daju maksimum - upozorava Pavićević.

Krka je prije dvije noći u Novom Mestu vodila 15 razlike u 15. minutu protiv Cedevita Olimpije (49:34), ali su gosti dali posljednjih sedam poena na utakmici i slavili 95:88.

- Svjestan sam da nas čeka teška utakmica, jer je to iskusna ekipa i iskoristiće svaku šansu koja joj se ukaže. Uprkos tome što smo veoma oslabljeni, bez Pulena i Vajtheda, naših ponajboljih igrača ove sezone, očekujem pobjedu ukoliko od početka nametnemo svoj ritam i budemo koncentrisani 40 minuta. Utakmicu moramo da dobijemo, prije svega, dobrom odbranom, jer nam je oštrica u napadu dosta otupljena. Moraćemo da se prilagodimo na drugačiji stil igre nego na početku i tokom sezone, da pokušamo da iz jake odbrane postižemo i lake poene. Svaka utakmica do kraja nam je kao majstorica, nemamo pravo na kiks - istakao je Pavićević.

Nemanja Vranješ je bio na spisku selektora Boška Radovića za duele sa Francuskom i Njemačkom u „balonu”, ali nije bio među 12 igrača. Vjerovatno je željan igre nakon 20 dana pauze.

- Krka uopšte nije naivna ekipa, ali imamo jači sastav i sve osim naše pobjede bilo bi iznenađenje. Igraćemo bez Pulena i Vajtheda, pa će neki drugi igrači imati veću minutažu i na njima je da je iskoriste. Očekujem dobru, zahtjevnu utakmicu i našu pobjedu - naglasio je Vranješ.

Američki bekovi neće preskočiti samo meč protiv Krke, već neće nastupiti idućeg utorka protiv Gran Kanarije u 5. kolu grupe H Evrokupa u „Topolici”, ni dva dana kasnije protiv Zadra u odgođenoj utakmici 14. runde ABA lige.

Bonus video: