Pavićević: Zvezda je mjera koliko jedna ekipa vrijedi

"Ne uzdamo se u eventualni umor Beograđana poslije meča u Valensiji, jer godinama ‘’crveno-bijeli’’ igraju u tom ritmu, dan jedan im je dovoljan za potpun oporavak", ističe trener Mornara Mihailo Pavićević.
104 pregleda 3 komentar(a)
Nemanja Vranješ, Crvena zvezda - Mornar, Foto: Aba-liga.com
Nemanja Vranješ, Crvena zvezda - Mornar, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 16.12.2017. 14:03h

S obzirom da sjutra veče (19 sati) u “Topolici” dočekuju Crvenu zvezdu, za košarkaše Mornara je pobjeda u Skoplju protiv MZT-a, u prošlom kolu, došla u pravom trenutku, ne samo zbog toga što su tako nadoknadili poraz kod kuće od Cibone.

Protiv šampiona se teško “vaditi” za neke neuspjehe na domaćem parketu, ali Barani u duelu sa umornim “crveno-bijelima”, zbog putovanja i nastupa u Evroligi, nemaju šta da izgube, a mogu, itekako, mnogo da dobiju protiv rivala koji se, kako kaže trener Mihailo Pavićević, ipak “pita u ovom meču”.

“Crvena Zvezda je mjera svih stvari u ABA ligi, u duelu s njom se najbolje vidi koliko jedna ekipa vrijedi. Ovo su najlakše utakmice za igranje, kad ne možete ništa da izgubite, a možete mnogo da dobijete. Zvezda je u silnom usponu forme, o čemu svjedoče pobjede u Evroligi protiv Reala, Efesa i Valensije, kao i protiv Cibone u Zagrebu u našoj ligi. Ne uzdamo se u eventualni umor Beograđana poslije meča u Valensiji, jer godinama ‘’crveno-bijeli’’ igraju u tom ritmu, dan jedan im je dovoljan za potpun oporavak", ističe Pavićević.

Dolazak Zvezde, kao i Partizana, u Baru je istinski košarkaški praznik, pa će tako biti i u nedjelju, posebno što barska publika nije imala priliku da gleda šampiona na ABA Superkupu uoči starta sezone u ABA ligi. Iz barskog kluba ističu da je interesovanje u Baru i susjednim gradovima veliko, te da očekuju da će na tribinama ‘’Topolice’’ biti više od 3.000 gledalaca.

“Znam da ljubitelji košarke u Baru, s pravom, očekuju dobru košarkašku predstavu. I mi smo spremni da im je priuštimo. Pokušaćemo da nametnemo svoj stil igre i da adekvatno odgovorimo na Zvezdinu agresivnost”, dodao je Pavićević.

Zvezda je dobila oba prošlogodišnja međusobna duela, kao i onaj na startu ove sezone, u Beogradu, sa 88:77. U odnosu na taj meč u barskom timu više nema Amerikanca Šeparda (otišao u Sloveniju) i mladog Hadžibegovića (pozajmljen Teodu), dok je Zvezda jača za Enisa.

“Znamo da nas čeka teška utakmica. Naravno, Zvezda je favorit, ali i mi imamo svoje adute. Prije svega, u tome što u taj meč, poslije trijumfa u Skoplju, ulazimo rasterećeno. Dalje, gosti su navikli na pune dvorane, mi baš i nismo i puna ‘’Topolica’’ biće nam dodatni motiv da damo sve od sebe. A da ćemo dati sve od sebe – to je sigurno. Vidjećemo za kakav će krajnji rezultat to biti dovoljno”, kaže Marko Ćalić.

Bonus video: