Bjelica: Mornar je posebno neugodan na svom terenu

"Mi u ovaj važan meč ulazimo nakon teškog puta i praktično bez treninga, ali nadam se da ćemo biti na visini zadatka i pobijediti", rekao je trener Zvezde Dušan Alimpijević.
1 komentar(a)
Milko Bjelica, Foto: Aba-liga.com
Milko Bjelica, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 16.12.2017. 14:13h

Sjanim preokretom u posljednjoj četvrtini (serija 17:0), košarkaši Crvene zvezde su upisali pobjedu u gostima u Evroligi protiv Valensije, i na krilima tog trijumfa u nedjelju gostuju Mornaru, sa željom da pobjedom preuzmu prvo mjesto na tabeli, nakon poraza Budućnosti Zadru...

"I prije početka ove mini turneje od tri gostovanja i prije pobjede nad Valensijom, utakmicu sa Mornarom obilježio sam kao izuzetno važnu. Svjesni smo značaja duela i to na gostovanju u borbi za poziciju i prednost domaćeg terena. Zato utakmici sa Mornarom, dobrim timom pristupamo sa najvećim oprezom", rekao je trener Zvezde Dušan Alimpijević.

"To je ekipa u kojoj se ističe nekoliko igrača: Nidam, Mićović, Luković, Vranješ... Svakoga mogu da poremete ukoliko nespreman dočeka tu utakmicu. Ova liga pokazuje da morate da dajete maksimum u svakoj utakmici jer svako svakoga može da pobijedi. Mi u ovaj važan meč ulazimo nakon teškog puta i praktično bez treninga, ali nadam se da ćemo biti na visini zadatka i pobijediti", zaključio je Alimpijević.

Crnogorski reprezentativac Milko Bjelica ističe da se u ekipi Mornara ističu Nidam i Vranješ, te da se radi "o izuzetno neugodnoj ekipi, posebno na svom terenu".

"Ovo je jako važna utakmica sa nas. I pored toga što smo igrali evroligašku utakmicu u Valensiji, ispratili smo i rezultat utakmice u Zadru gdje je domaći tim pobijedio Budućnost i tu vidimo našu šansu da se na tabeli približimo ekipi iz Podgorice. Sigurno da postoji umor kod nas nakon ovog teškog putovanja, ali očekujem da potpuno spremni dočekamo meč u Baru", rekao je Bjelica.

Bonus video: