Pavićević: Mijenjaju se uloge - raduje me učinak nekih igrača

"Ono što smo u pripremi tražili - to je fokus u odbrani i da znamo koga i kako branimo - ispunili smo. Krka je tim koji je odlično vođen i koji je mnogima napravio problem i očekivao sam teži meč", rekao je trener Barana

6923 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov
Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Mornar je savladao Krku 80:61, a trenera Mihaila Pavićevića posebno raduje izdanje u odbrani.

"Čestitam igračima na ozbiljnom pristupu. Ono što smo u pripremi tražili - to je fokus u odbrani i da znamo koga i kako branimo - ispunili smo. Krka je tim koji je odlično vođen i koji je mnogima napravio problem i očekivao sam teži meč. Ali, mislim da su moji igrači doprinijeli ovom rezultatu, jer su u odbrani bili ozbiljni. Iz takve odbrane smo crpili i energiju za napad", rekao je Pavićević i dodao:

Napad treba da legne, neće biti lako, jer je ovo nova rotacija. Potpuno drugačija rotacija bez Džejkoba Pulena i Ajzee Vajtheda. ali mi je drago da su neki igrači pokazali da su spremni da preuzmu odgovornost. Idemo meč po meč, raspored je težak, a treba da svakom rivalu priđemo kao ovom".

Mornar je otvorio meč serijom 13:0. Krka je prve poene postigla tek nakon pet minuta i 18 sekundi.

"Odlično smo počeli, nismo dali Krki da se razigra. To je ekipa koja je prije dvije noći mogla da savlada Cedevita Olimpiju. Od prvog sekunda smo bili jaki i čvrsti u odbrani i to je usmjerilo utakmicu. Jedino nisam zadovoljan brojem ofanzivnih skokova rivala. Čak 18 - previše je. Sada fokus mora da bude više na odbrani, jer je situacija takva", istakao je Pavićević.

Pulen i Vajthed - pitanje je da li će i kada biti spremni.

"Sve je u rukama medicinskog tima. Povrede su ozbiljnije nego što se mislimo. Vidjećemo, radi se na tome da se oporave što prije. Vidjećemo da li će se i kada oporaviti, što se tiče ove sezone. Nezahvalne su prognoze, ja kao trener moram da se fokusiram na momke koji su zdravi. Nema kukanja, sada nam je bitan svaki igrač koji je zdrav kako bismo nadomjestili to što nema Pulena i Vajtheda", navodi trener Barana.

Vladimir Anzulović, trener Krke, čestitao je Mornaru:

"Zaslužena pobjeda protivnika. Pokušali smo da mu otežamo posao, ali nismo imali snage nakon teške utakmice protiv Cedevita Olimpije. Procenti šuta su bili loši, sigurno je i to posljedica umora. Od starta smo bili u minusu, teško je kasnije juriti. Nismo pogađali otvorene šuteve, a kada su procenti ovako loši - onda nemamo šansi. Posebno u gostima", kazao je Anzulović.

Povezani članci

26. Februar 2021.

Mornar na plus 19 protiv Krke

Bonus video: