Milojević: ABA liga odavno nije bila ovako zanimljiva, prvi cilj je da uđemo u plej-of

“Dobio sam dobru, vrijednu ekipu, koja je vrlo konkurentna. Vidjećemo šta nosi nastavak sezone"

6934 pregleda 1 komentar(a)
Milojević, Foto: ABA liga
Milojević, Foto: ABA liga

Trener Budućnost Volija, Dejan Milojević kazao je da ABA liga dugo nije bila ovako zanimljiva.

Milojević u intervjuu za Mozzart sport kaže da je konkurencija u regionalnom takmičenju jaka, te da ima mnogo kvalitetnih timova.

“Konkurencija je izuzetno jaka i za plej-of konkuriše veliki broj timova. Pogledajte samo situaciju da Partizan kao tim sa prilično konkurentnom ekipom ne može da se bori za doigravanje. Ako pogledamo gornji dom, ima nekoliko jako kvalitetnih ekipa. Možda je prethodnih godina bila veća ’gužva’ u donjem dijelu tabele jer je borba za opstanak bila neizvjesnija, ali ove godine je potpuno suprotno. Nekoliko ekipa ima najviše ciljeve, sa razlogom“, kazao je Milojević.

Milojević je na klupu Budućnosti sjeo krajem januara umjesto Petra Mijovića.

“Dobio sam dobru, vrijednu ekipu, koja je vrlo konkurentna. Vidjećemo šta nosi nastavak sezone. ABA liga je dosta jaka i odavno nije bila ovako zanimljiva, pogotovo borba za plej-of. Naš prvi cilj je da uđemo u plej-of, a ako to ostvarimo, onda možemo i o daljim planovima i ambicijama. Mogu samo da dodam da mi je zadovoljstvo što vodim ovu ekipu i igrače, a klub je jako dobro organizovan, sve dobro funkcioniše i zaista uživam“, poručio je Milojević.

Milojević je neke košarkaše Budućnosti, poput Nikole Ivanovića, Danila i Zorana Nikolića trenirao u Megi. Kaže da je mnogo lakše za adaptaciju kada u klubu zatekne igrače koje od ranije poznaje.

“Naravno da mi je bilo lakše za adaptaciju. Nikada nije lako preuzeti ekipu usred sezone, gdje mnoge stvari moraju da se rade u hodu. Olakšavajuća je okolnost što poznajem njih, ali i neke druge momke od ranije“.

Bilo mu je lako da donese odluku oko nastavka trenerske karijere u Podgorici.

“Iskreno, vrlo lako. Ambicije su nam se poklopile poslije prvih razgovora i vrlo brzo smo se dogovorili. Nijesam imao tešku odluku ispred sebe“, objasnio je Milojević za Mozzart sport.

Bonus video: