Milojević: Pogodili smo važne šuteve i zasluženo slavili

Budućnost je na svim pozicijama kvalitetnija i bolja u odnosu na moj tim, što se večeras i potvrdilo, jer smo padom koncentracije u odlučujućim trenucima izgubili utakmicu - rekao je trener Igokee Dragan Bajić

11620 pregleda 1 komentar(a)
Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

U veoma uzbudljivom i izjednačenom meču košarkaši Budućnost Volija su savladali direktnog konkurenta za plej-of, Igokeu (87:82).

Podgoričani nakon ovog trijumfa imaju treći najbolji učinak u ABA ligi - 13:3, iza Crvene zvezde (14:2) i Cedevita Olimpije (14:3).

Na vrhu tabele su, ipak, Igokea i Mornar, ali samo zbog činjenice da su odigrali po 18 mečeva, jer imaju po četiri poraza...

I večerašnji duel je pokazao da je tim Dragana Bajića zasluženo u bici za plej-of. U veoma izjednačenom susretu je više vodio, na tri minuta do kraja imao plus pet (78:73), ali su „plavi” pogađali kada je bilo najvažnije.

- Igokea je jedno od najprijatnijih iznenađenja u ligi uz Megu i to je i večeras pokazala. Očekivao sam težak meč. Bili smo strpljivi, u momentima kada nas nije išlo ostali smo pribrani, a energija momaka je bila dobra. Na kraju smo pogodili važne šuteve i zasluženo slavili - rekao je trener Budućnosti Dejan Milojević.

Njegov kolega Bajić je čestitao pobjedu rivalu.

- Budućnost je na svim pozicijama kvalitetnija i bolja u odnosu na moj tim, što se večeras i potvrdilo, jer smo padom koncentracije u odlučujućim trenucima izgubili utakmicu. Nismo dobro prebrojali pri povratku u odbrani, ostavili smo same igrače, a Budućnost ima šutere koji to znaju da kazne. I defanzivni skok nismo iskontrolisali, a napad u finišu nije funkcionisao kao tokom čitavog meča. I da smo dobili, bilo bi zasluženo, jer smo 35 minuta igrali jako dobru košarku.

Bonus video: