Mornar kreće po prvu od dvije pobjede za četvrtfinale

Ostali smo dvojice najboljih igrača i zbog toga ne možemo da budemo favoriti protiv ovako iskusne i kvalitetne ekipe. Ostale su dvije utakmice do kraja i pobjedom nad Gran Kanarijom bismo produžili nadu, a onda bi se u Andori odlučivalo - rekao je Mihailo Pavićević pred večerašnji meč sa gostima sa Kanarskih ostrva (18.30 časova)

8683 pregleda 0 komentar(a)
Marko Jeremić na prvoj utakmici sa Gran Kanarijom, Foto: Gran Canaria
Marko Jeremić na prvoj utakmici sa Gran Kanarijom, Foto: Gran Canaria

Crnogorski klubovi ulaze u odlučujućih devet dana u Top 16 fazi Evrokupa, u kojima ih čeka pakao na putu ka sanjanom četvrtfinalu.

Prvi kreće Mornar koji, za razliku od Budućnost Volija, drži sudbinu u svojim rukama - dovoljno mu je „samo” da savlada Gran Kanariju u utorak veče (18.30 časova) i Andoru naredne srijede u mikrodržavi na obodu Pirinejskog poluostrva.

Tim Mihaila Pavićevića bi mogao sebi da dozvoli i luksuz da izgubi od „kanarinaca”, ali onda ne bi sve zavisilo od njega, sve i u slučaju da u posljednjem kolu ubjedljivo porazi Andoru.

Barani su na startu Top 16 faze u spektakularnom meču savladali Gran Kanariju u Las Palmasu (102:100), ali su sve „uprskali” porazom od Andore na svom terenu (74:71) i potom bili nemoćni u dvomeču sa UNIKS-om.

- Uvijek ću biti optimista. Žalim za onim što se izdešavalo poslije te utakmice na Kanarskim ostrvima, iako smo plasmanom u Top 16 napravili rezultat koji će se pamtiti. Pobjedom na gostovanju Gran Kanariji otvorili smo vrata eventualnog prolaska u četvrtfinale, ali desio se taj baksuzni meč protiv Andore, koji smo nesrećno izgubili - prisjeća se Pavićević.

Iskusni trener na sjutrašnjoj utakmici neće računati na jedina dva igrača koji imaju prosječno dvocifren poenterski učinak u Evrokupu - Džejkoba Pulena (17,7) i Ajzeu Vajtheda (14,4). Nije ih imao ni protiv Krke, ali su neki drugi preuzeli odgovornost i pokazali da na njih može da se računa.

- Ostali smo dvojice najboljih igrača i zbog toga ne možemo da budemo favoriti protiv ovako iskusne i kvalitetne ekipe. Ostale su dvije utakmice do kraja i pobjedom nad Gran Kanarijom bismo produžili nadu, a onda bi se u Andori odlučivalo. Nadam se da će igrači koji su u sastavu da iskoriste minutažu i daju sve od sebe. Ako to bude dovoljno za pobjedu, slavićemo, ako ne bude, nemamo za čim da tugujemo - poručio je Pavićević.

Podsjetite se šta je potrebno i Mornaru i Budućnost Voliju da dođe do četvrtfinala.

Bonus video: