Sedamnest godina od tragične smrti Harisa Brkića

Košarkaš Partizana je 12. decembra 2000. nakon ranijeg izlaska sa terena upucan na parkingu ispred „Pionira“, a tri dana kasnije je podlegao povredama
152 pregleda 4 komentar(a)
Haris Brkić, Foto: Savo Prelević
Haris Brkić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.12.2017. 16:59h

Na današnji dan prije 17 godina, prestalo je da kuca srce jednog od najtalentovanijih igrača svoje generacije, Harisa Brkića.

Košarkaš Partizana je 12. decembra 2000. nakon ranijeg izlaska sa terena upucan na parkingu ispred „Pionira“, a tri dana kasnije je podlegao povredama.

Članovi porodice, prijatelji i saigrači održali su danas pomen bivšem kapitenu Partizana i košarkašu Budućnosti, Bosne i čačanskog Borca, koji je imao samo 26 godina.

Pored ostalih, legendarnom košarkašu Partizana još jednom poštu odali Miroslav Berić, Zoran Stevanović, Zoran Sretenović, Žarko Stijović, Jadranko Nikolić i Mlađan Šilobad.

Brkić je rođen 24. jula 1974. u Sarajevu, a košarku je počeo da trenira u Bosni sa 10 godina. Kao 17-godišnjak prelazi u Partizan, odakle je pozajmljen Borcu iz Čačka.

U redovima čačanskog tima, bilježi prve minute u seniorskoj konkurenciji. Slijedi povratak u Partizan, gdje je za šest sezona osvojio tri titule prvaka države i tri nacionalna kupa.

U sezoni 1997/98. Brkić je bio kapiten tima koji je izborio plasman na fajnl-for Evrolige u Barseloni.

U sezoni 1999/00. je igrao za Budućnost, gdje je i započeo narednu takmičarsku godinu, ali je ubrzo raskinuu ugovor i vratio se u Partizan.

Nažalost, ta odluka ga je koštala života... Ubica još nije pronađen, vjerovatno nikada i neće.

Bonus video: