Pavićević: Imali smo neke začuđujuće odluke, sada je glavni fokus na ABA ligu

Protivnik je više iz očaja počeo da preuzima u odbrani i umjesto da tu napravimo razliku, nismo nalazili rješenja i izgubili smo utakmicu. Samo tri puta smo njihove visoke igrače napali prodorom i lagano poentirali. Sve ostalo su bili neki driblinzi i iznuđeni šutevi za tri poena. To su začuđujuće odluke - rekao je Mihailo Pavićević

14065 pregleda 22 reakcija 3 komentar(a)
Foto: Filip Roganović
Foto: Filip Roganović

Mornar je porazom od Gran Kanarije (85:81) u „Topolici” ispustio priliku da se približi četvrtfinalu Evrokupa.

- U fazi smo ponovnog formiranja igre i uloga u timu zbog izostanka dvojice ključnih igrača. To neće biti nimalo lako. Ako bi nešto trebalo da me raduje, to je prvo poluvrijeme, koje smo odigrali čvrsto u odbrani i izuzetno pametno u napadu, dolazili smo do lakih poena i otvorenih šuteva - rekao je nakon meča Mihailo Pavićević, apostrofirajući povrede Džejkoba Pulena i Ajzee Vajtheda.

Barani su u 1. poluvremenu vodili 13 razlike, ali su se u nastavku mučili sa odbranom rivala.

- Već na početku 3. četvrtine smo izgubili dvije lopte, dozvolili im lake poene. Protivnik je više iz očaja počeo da preuzima u odbrani i umjesto da tu napravimo razliku, nismo nalazili rješenja i izgubili smo utakmicu. Nismo bili mudri, samo tri puta smo njihove visoke igrače napali prodorom i lagano poentirali. Sve ostalo su bili neki driblinzi i iznuđeni šutevi za tri poena. To su začuđujuće odluke.

Šansa još postoji, jer će UNIKS učiniti sve da protiv dva predstavnika ACB lige zadrži perfektan skor u grupi H, kako bi imao prednost domaćeg terena sve do eventualnog finala. Ako Rusi dobiju oba meča, Baranima bi pobjeda dvocifrenom razlikom na gostovanju Andori u posljednjem kolu omogućila da u četvrtfinalu igraju protiv pobjednika grupe F.

- Imamo još jednu utakmicu protiv Andore, imali bismo šansu ako dobijemo preko pet razlike. Ali, objektivno u ovom sastavu moramo da se fokusiramo na ABA ligu. Naravno, pokušaćemo i da na toj utakmici damo sve od sebe, ali nam predstoji završnica u regionalnom takmičenju i na to moramo maksimalno da se fokusiramo. Već u četvrtak je zaostala utakmica sa Zadrom, moramo da se odmorimo i osvježimo poslije ovakvog meča. Glavni fokus nam je da u ovom sastavu pokušamo da izborimo plej-of, a to neće biti nimalo lako - zaključio je Pavićević.

Bonus video: