Virtus nakon neviđene drame savladao Cedevita Olimpiju i ostavio Budućnost u igri

Miloš Teodosić u posljednjem napadu promašio trojku, ali je nakon skoka Vinsa Hantera lopta došla do Marka Belinelija, koji je sačekao da Kendrik Peri „proleti” i 1,9 sekundu prije posljednje sirene pogodio iza linije 6,75 za produžetke, u kojima nije bilo dilema. Budućnost sa dvije pobjede ide među osam najboljih

16780 pregleda 2 komentar(a)
Dao trojku za produžetak: Marko Belineli, Foto: Eurocupbasketball.com
Dao trojku za produžetak: Marko Belineli, Foto: Eurocupbasketball.com

Osluškivali su košarkaši Budućnost Volija vijesti iz Ljubljane, gledali veliku dramu i dočekali ono čemu su se nadali - Virtus je nakon produžetaka savladao Cedevita Olimpiju 108:98 i ostavio Podgoričane u igri za četvrtfinale Evrokupa.

Tim Dejana Milojevića sjutra mora da savlada Burg u Francuskoj, a onda narednog utorka i Ljubljančane makar četiri razlike da bi ušao među osam najboljih.

Činilo se da je sve gotovo u „Stožicama” nepuna tri minuta prije kraja, kada je Jaka Blažič pogodio trojku za 84:75 i najavio prvi poraz tima Aleksandra Đorđevića u Evrokupu ove sezone.

Ali, „Vu nere” je na krilima Marka Belinelija i Miloša Teodosića izjednačio na 86:86, da bi Kendrik Peri položio i iskoristio dodatno bacanje za 89:86 na 49 sekundi do kraja.

Teodosić je izgubio loptu, ali domaći nisu iskoristili napad, pa je srpski plejmejker 16 sekundi prije kraja iskoristio dva bacanja za 89:88.

Isto je uradio Blažič, da bi Teodosić u posljednjem ataku promašio trojku, ali je nakon skoka Vinsa Hantera lopta došla do Belinelija, koji je sačekao da Peri „proleti” i 1,9 sekundu prije posljednje sirene pogodio trojku za produžetke.

Italijanski velikan je time stekao psihološku prednost, a Kajl Vims i Stefan Marković novim trojkama za 97:91 najavili čuvanje perfektnog skora i ostanak Budućnosti u igri...

Bonus video: