Boldvin i Lučić jači od Zvezde, Mirotić bolji od Hezonje, neočekivan poraz Reala

Košarkaši Efesa pobijedili su na svom terenu ekipu Valensije sa 99:83

2580 pregleda 1 komentar(a)
Duel Lučića i Boldvina, Foto: Marko Metlaš/Betaphoto
Duel Lučića i Boldvina, Foto: Marko Metlaš/Betaphoto

Crvena zvezda Dejana Radonjića doživjela je i sedmi vezani poraz u Evroligi, a Bajern učvrstio status u vrhu - gosti iz Minhena slavili su 78:76.

Zvezda je vodila u većem dijelu meča, da bi u posljednjoj četvrtini tim Andree Trinkjerija krenuo u preokret, koji je režirao Vladimir Lučić sa deset poena u posljednjih deset minuta.

Tokom cijelog meča blistao je Vejd Boldvin sa 27 poena (10/14 iz igre).

Na drugoj strani najbolji Džordan Lojd sa 26.

Bajern je četvrti na tabeli (17-10), Zvezda pretosljednja (7-20).

Košarkaši Efesa pobijedili su na svom terenu ekipu Valensije sa 99:83.

Najbolji u turskoj ekipi bio je Sertač Sanli sa 20 poena, Rodrig Buboa je postigao 19 poena uz tri asistencije, a Vasilije Micić je dodao 16 poena uz po četiri skoka i asistencije.

U ekipi Valensije najbolji učinak imao je Bojan Dubljević sa 15 poena, šest skokova i tri asistencije, dok su Derik Vilijams i Klemen Prepelič postigli po 13 poena.

Efes je na četvrtom mestu Evrolige sa 16 pobjeda i 10 poraza, dok je Valensija deveta sa 14 pobjeda i 13 poraza.

Barselona je u gostima pobijedila Panatinaikos 85:77, zahvaljujući Nikoli Mirotiću koji je upisao 25 poena (trojke 5/9).

Povratnik u Evropu Mario Hezonja upisao je 21 poen za Panatinaikos.

Košarkaši Himkija iznenadili su domaćem terenu ekipu Real Madrida sa 78:77 i tako upisali prvi trijumf poslije 17 uzastopnih poraza u tom takmičenju.

Najbolji učinak u ruskoj ekipi imali su Aleksej Šved i Erik Mekalum sa po 22 poena. Šved je dodao osam asistencija i četiri skoka, a Mekalum sedam asistencija i tri skoka.

U Realu najbolji Gabrijel Dek i Džejsi Kerol sa po 15 poena, dok je Valter Tavares upisao dabl-dabl učinak, sa 14 poena i 11 skokova.

Real je na šestom mjestu Evrolige sa 16 pobjeda i 11 poraza, dok je posljednjem Himkiju ovo treća pobjeda, uz 23 poraza.

CSKA je u Tel Avivu pobijedio Makabi 84:80. Gosti su tokom meča više puta imali 20 poena prednosti, na kraju treće četvrtine bilo je plus 16 za moskovski tim.

Vil Klajburn je bio najefikasniji sa 21 poenom, poen manje na drugoj strani upisao je Troj Dorsi.

Košarkaši Zenita savladali su Albu sa 87:71.

Najefikasniji u ruskoj ekipi bio je Kevin Pangos sa 19 poena, sedam asistencija i četiri skoka, Vil Tomas je dodao 15 poena uz šest skokova, a Mateuš Ponitka je postigao 14 poena uz šest asistencija i četiri skoka.

U ekipi iz Berlina bolji od ostalih bio je Luk Sikma sa 18 poena i šest skokova.

Zenit na tabeli Evrolige ima 16 pobjeda i 10 poraza na petom mjestu, dok Alba ima devet pobjeda i 18 poraza.

Žalgiris je na svom terenu savladao ekipu Asvela sa 85:75.

Žalgiris je upisao 15. pobjedu i deveti je na tabeli Evrolige, dok je Asvel na 12. poziciji sa skorom 12/15. Ovo je bio prvi poraz francuskog tima poslije šest vezanih trijumfa.

Najbolji u pobjedničkom timu bio je Marijus Grigonis sa 21 poenom i šest skokova, dok je Žofri Lovernj dodao 18 uz, takođe, šest uhvaćenih lopti.

Na drugoj strani, najefikasniji je bio Geršon Jabusel sa 17 poena, dok je Noris Kol postigao 14.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: