Mornar više nema pravo na grešku

Barani večeras (18 časova) dočekuju Zadar, pobjeda imperativ

3315 pregleda 1 komentar(a)
Moramo da pobjeđujemo, pogotovo na domaćem terenu: Aleksandar Lazić na prvom meču sa Zadrom, Foto: Zvonko Kučelin
Moramo da pobjeđujemo, pogotovo na domaćem terenu: Aleksandar Lazić na prvom meču sa Zadrom, Foto: Zvonko Kučelin

U Evrokupu još postoji teoretska šansa za plasman u četvrtfinale, jer je UNIKS rutinski porazio Andoru (85:63) i ostavio Mornar u igri za 2. mjesto u grupi H. Ali, u Evropi je cilj već ispunjen i možda je vrijeme da se Barani potpuno fokusiraju na završnicu ABA lige, gdje ih čeka velika borba za plasman u plej-of.

Tim Mihaila Pavićevića ima još osam mečeva do kraja regularnog toga regionalnog takmičenja, između ostalih i sa direktnim konkurentima Budućnost Volijem i Igokeom. Zbog toga ne smije da dozvoli kiks u tzv. „malim” utakmicama, a prva je večeras od 18 časova, kada u „Topolici” gostuje Zadar.

Mornar je dobio sedam prethodnih mečeva protiv Dalmatinaca, ali su gosti u seriji od tri pobjede u ABA ligi, čime su praktično prebrinuli brige oko opstanka.

- Manje od 48 sati poslije veoma zahtjevne utakmice sa Gran Kanarijom u Evrokupu, sastajemo se sa Zadranima koji su podigli formu, zabilježili nekoliko pobjeda i igraju sve bolje. Biće veoma težak rival, a nama je svaka utakmica do kraja majstorica za plasman u plej-of - rekao je Pavićević.

Aleksandar Lazić očekuje da će se njegov tim opet napraviti pobjednički niz u ABA ligi.

- Mislim da podižemo formu i da ćemo uskoro biti na nivou igara s kraja prošle i početka ove godiine, bez obzira na to što su nas poremetile povrede Pulena i Vajtheda. Važno je da sakupimo što više bodova pred rasplet u ABA ligi. Respektujemo Zadar, ali nemamo izbora: moramo da pobjeđujemo, pogotovo na svom terenu - istakao je Lazić.

Bonus video: