Budućnost ulazi u odlučujući dio sezone, Milojević pred Zadar: Nadam se da će odbrana biti na većem nivou

Zadar bi trebalo da bude usputna stanica ka plej-ofu – pobjeda u subotnjem meču, koji se igra od 21 sat, ne bi trebalo da dođe u pitanje

3869 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Košarkaši Budućnost Volija ulaze u odlučujući dio sezone.

Bore se za plej-of ABA lige, a ostao im je odlučujući meč za plasman u četvrtfinale Evrokupa.

Prije duela sa Cedevitom Olimpijom na evropskoj sceni (9. mart), u subotu ih čeka utakmica sa Zadrom, jedna u nizu koju moraju da dobiju da bi ostali najozbiljniji kandidati za završnicu regionalnog takmičenja.

“Plavi” imaju tri poraza, koliko i Cedevita Olimpija, jedan više od Crvene zvezde, a jedan manje od Mornara i Igokee.

"Zadar je čvrsta ekipa, protiv koje moramo da odigramo maksimalno požrtvovano da odigramo da bismo ostvarili pobjedu", kazao je trener Dejan Milojević.

Zadar bi trebalo da bude usputna stanica ka plej-ofu – pobjeda u subotnjem meču, koji se igra od 21 sat, ne bi trebalo da dođe u pitanje, i zbog kvaliteta i tradicije.

Zadar, naime, 15 godina ne zna za pobjedu u Podgorici.

Budućnost je pod Milojevićevim vođstvom ostvarila dvije važne pobjede u gostima u ABA ligi - nad neugodnim FMP-om, a u prošlom kolu protiv Igokee u direktnom duelu ekipa koje se bore za plej-of.

Duel sa Zadrom je njegov ABA debi u "Morači".

"Jesmo favoriti, a nadam se da će energija biti na željenom nivou i da će odbrana biti bolja nego na nekim prethodnim mečevima", istakao je Milojević.

Budućnost je tokom sedmice ostala "živa" u Evrokupu, pobijedila je Burg na strani i stekla realne šanse da dođe među osam najboljih u tom takmičenju.

Ipak, jasno je da je ABA liga priorotet, gužva na vrhu velika, svaka utakmica kvalifikaciona.

"Nezgodan meč je ispred nas, oni su protiv Mornara pokazali da su opasni, tijesno su izgubili. Mi smo u dobrom momentu, vezali smo dvije pobjede, vjerujem da ćemo nastaviti niz", kazao je Zoran Nikolić.

Bonus video: