Trijumf je obaveza pred ključni dio sezone

Budućnost Voli protiv Zadra (21 h), trenerski ABA debi Dejana Milojevića u “Morači”, doduše pred praznim tribinama

10107 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Nikolić na jednom od ranijih mečeva sa Zadrom, Foto: Savo Prelević
Zoran Nikolić na jednom od ranijih mečeva sa Zadrom, Foto: Savo Prelević

Košarkaši Budućnost Volija ulaze u odlučujući dio sezone - veliki korak ka plasmanu u plej-of ABA lige napravili su pobjedom protiv Igokee prošlog vikenda, ali moraju da nastave da pobjeđuju, naročito u mečevima u kojima su jasni favoriti kao što je slučaj večeras u “Morači” protiv Zadra (21 h).

Osim velike borbe za plej-of na Jadranu, izabranicima Dejana Milojevića ostao je odlučujući meč za plasman u četvrtfinale Evrokupa - u utorak 9. marta kod kuće protiv Cedevite (da bi se plasirali dalje treba da pobijede sa barem četiri razlike), pa je pred Podgoričanima možda i ključni period.

U ABA ligi, gdje se borba za top 4 zahuktava, gdje su ekipe zbog koronavirusa i raznih odlaganja odigrali nejednak broj mečeva, Budućnost Voli ima tri poraza, koliko i Cedevita Olimpija, jedan više od Crvene zvezde, a jedan manje od Mornara i Igokee.

- Zadar je čvrsta ekipa, protiv koje moramo da odigramo maksimalno požrtvovano da bismo ostvarili pobjedu - kazao je trener Dejan Milojević. Zadar bi trebalo da bude usputna stanica ka plej-ofu - pobjeda u večerašnjem meču ne bi trebalo da dođe u pitanje, i zbog kvaliteta i zbog tradicije. Zadar, naime, 15 godina ne zna za pobjedu u Podgorici.

Budućnost je pod Milojevićevim vođstvom ostvarila dvije važne pobjede u gostima u ABA ligi - nad neugodnim FMP-om, a u prošlom kolu protiv Igokee u direktnom duelu ekipa koje se bore za plej-of.

Duel sa Zadrom je njegov ABA debi u “Morači”.

- Jesmo favoriti, a nadam se da će energija biti na željenom nivou i da će odbrana biti bolja nego na nekim prethodnim mečevima - istakao je Milojević. Budućnost je tokom sedmice ostala “živa” u Evrokupu, pobijedila je Burg na strani i sačuvala šanse da dođe među osam najboljih u tom takmičenju. Ipak, jasno je da je ABA liga priorotet, gužva na vrhu velika, svaka utakmica kvalifikaciona.

- Nezgodan meč je ispred nas, oni su protiv Mornara pokazali da su opasni, tijesno su izgubili. Mi smo u dobrom momentu, vezali smo dvije pobjede, vjerujem da ćemo nastaviti niz - kazao je Zoran Nikolić.

Zadrani na kraju CG turneje: Najteži protivnik

Košarkaši Zadra su na mini-turneji po Crnoj Gori, prije dva dana su poraženi od Mornara u Baru, ali su pružili dobar otpor favoritu. Prethodno su na svom parketu savladali Partizan...

- Za kraj ove teške sedmice čeka nas najteži protivnik, ekipa koja možda trenutno igra najbolju košarku u ligi. Oni su u odličnoj formi od kad je došao novi trener Milojević. Čeka nas zahtjevna utakmica u svakom pogledu, ovo je veliki izazov za sve nas da vidimo kako možemo da pariramo najboljima u ligi - rekao je trener Ivan Perinčić.

Zadrani će u Morači igrati bez Amerikanca Džastina Kartera...

- Nema predaje, idemo da odigramo još jednu pravu mušku utakmicu i iskoristimo je za pripremu za sve ono što nas čeka u ABA ligi. Budućnost ima izuzetno dobar roster, prije svega moraćemo da kontrolišemo njihova dva pleja, Kobsa i Ivanovića. Ako uspijemo da iskontrolišemo njihovu pik igru sa Ridom i odbrambeni skok, kao što smo uspjeli na prošloj utakmici, mislim da ćemo biti u prilici da pariramo i tražimo svoju šansu - dodao je Perinčić.

Bonus video: