Milojević: Odigrali smo jako kvalitetno u oba pravca

Znam da ćemo protiv Cedevite imati dobru energiju i dati sve od sebe. Oni u sjajnoj formi, mi u odličnoj, tako da očekujem dobar meč i nadam se pobjedi - najavio je Dejan Milojević meč odluke u Evrokupu, ali i pričao o povredi oka Luke Mitrovića i status Dragana Apića

4699 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Budućnost Voli je igrala raznovrsno u napadu, čvrsto u odbrani i rutinski savladala Zadar (98:75) pred meč odluke u Evrokupu protiv Cedevita Olimpije. Zbog toga je Dejan Milojević, razumljivo, bio zadovoljan.

- Odigrali smo jako kvalitetno u oba pravca. Odbrana je bila čvrsta, znali smo šta hoćemo i naveli smo ih da igraju onako kako mi želimo, dok nam je napad bio raznovrstan. Pokazali smo odličnu energiju, sa dobrim osjećajem ulazimo u meč sa Cedevitom - rekao je 43-godišnji Beograđanin.

Podgoričani su pogodili 16 od 32 šuta za tri poena, što može da bude dobra najava za utorak i obračun sa Ljubljančanima, u kojem im je neophodna pobjeda od bar četiri razlike za četvrtfinale.

- Iz mog iskustva - pravila nema, jer nakon jako loše utakmice se desi da sljedeća bude sjajna i obratno. Znam da ćemo protiv Cedevite imati dobru energiju i dati sve od sebe. Oni u sjajnoj formi, mi u odličnoj, tako da očekujem dobar meč i nadam se pobjedi.

U timu nije bilo Luke Mitrovića i još se ne zna da li će igrati na zatvaranju Top 16 faze Evrokupa.

- Luka ima problem sa okom, povrijedio se juče na treningu. Ako bude mogao da igra, igraće. Uradiće pregled, pa ćemo znati. Svaki igrač nam je potreban, a Luka je posljednje dvije utakmice odigrao dobro, pogotovo kad protivnik ima nižeg centra i na oba prethodna meča je to rješavao.

Prve minute otkada je Milojević trener je upisao Dragan Apić. Na početku je bio loš, ispadao iz igre, jer je očito da mu je poljuljano samopouzdanje, ali je bio sve bolji kako je meč odmicao i dao i trojku.

- Apić je dobar igrač, ali imamo možda i viška centara. Ja Luku Mitrovića više vidim kao pet nego kao četiri. Vili Rid je lider, sjajan igrač i u odličnoj je formi, a pored njega su tu i Zoran Nikolić, Mitrović i Apić. Ne može da se igra sa četiri centra, ne može ni sa tri, ja uglavnom igram sa dva. Žao mi je što ne mogu svi da igraju, jer su stvarno dobri momci i igrači. Kad bude prilike, gledaćemo da dobiju minute. Izlišno je pričati da li je Apić dobar igrač ili ne, znamo svi da je odličan - zaključio je Milojević.

Bonus video: