nba

Vučević: Ponosan sam što predstavljam Crnu Goru i što ću jednog dana moći da kažem - igrao sam sa najboljima

"Veoma sam ponosan da ću jednog dana kada završim karijeru moći da kažem mojoj djeci - igrao sam na ol staru, igrao sam sa Novickim, Lebronom, Vejdom.... sa najboljima", rekao je Vučević

22648 pregleda 989 reakcija 31 komentar(a)
Foto: USA Today
Foto: USA Today

Nikola Vučević će večeras drugi put u karijeri biti dio NBA spektakla, rezervisanog samo za najbolje.

Drugi put će zaigrati na ol-star meču, među 24 vodeća igrača najjačeg takmičenja....

U on-line razgovoru sa medijima ponovio je da mu drugi poziv znači i više nego premijerni iz 2019. godine, kao i da je ponosan što je mjesto izborio pozivom trenera.

"Veoma sam ponosan da ću jednog dana kada završim karijeru moći da kažem mojoj djeci - igrao sam na ol staru, igrao sam sa Novickim, Lebronom, Vejdom.... sa najboljima", rekao je Vučević.

Posebnu čast mu predstavlja to što na najvećoj sceni predstavlja i zemlju iz koje dolazi.

"Velika je čast da predstavljam svoju zemlju na najvećoj, posebno malu zemlju kao što je Crna Gora. Počastvovan sam što sam prvi igrač i Crne Gore koji je došao do ol-stara".

Pored njega u Atlanti (dva sata iza ponoći) će nastupiti još dva igrača sa eks-Ju prostora - Nikola Jokić i Luka Dončić...

"Sjajno je da toliko igrača sa naših prostora igra na ovom nivou. Jokić i Donćić su kandidati za MVP-ja, oni su sigurno među 10 najboljih igrača lige, ja sam na ol-staru. Tu su Bojan i Bogdan Bogdanović, Goran Dragić... Mi smo predstavnici jugoslovenske škole, imamo tehničke kvalitete, nadoknađujemo tako neke fizičke razlike u odnosu na ostale... Takođe, mi dajemo motiv mladim momcima iz naših zemalja da rade, da vjeruju da mogu da dođu do ovog novoa. Veoma smo ponosni zbog toga i trudimo se da predstavljamo svoje zemlje na najljepši način", istakao je Vučević.

Na pitanje smatra li da ga NBA ne poštuje onoliko koliko bi trebalo, odgovorio je:

"Igrači me poštuju, treneri me poštuju, to se vidi, to nikad nije bilo sporno. To što nisam mnogo u medijima je druga priča, mi smo ekipa koja nije u često u plej-ofu, nije na nacionalnoj televiiziji, ali za mene je veoma važno to što imam respekt od saigrača i rivala na terenu", kazao je Vučević. 

Preporučujemo za Vas