Cedevita Olimpija stiže u Podgoricu sa pobjedničkim mentalitetom, Blažič: Imamo šanse

Budućnost - Cedevita Olimpija, utorak 19 sati

6541 pregleda 4 komentar(a)
Jaka Blažič na meču protiv Budućnosti, Foto: Aleš Fevzer/Cedevita Olimija
Jaka Blažič na meču protiv Budućnosti, Foto: Aleš Fevzer/Cedevita Olimija

Budućnost Voli i Cedevita Olimpija su stari rivali ABA lige, imali su mnogo uzbudljivih i značajnih mečeva u regionalnom takmičenju...

Pred njima je u utorak u 19 sati u Morači najvažniji međusobni duel - direktno za prolaz u četvrtfinale Evrokupa i nastavak sna o plasmanu u Evroligu.

Posljednji meč Top 16 faze je odlučujući, eliminacioni, a gosti iz Ljubljane u Podgoricu dolaze sa prednošću - dobili su prvi meč 74:71, imaju pobjedu više, pa mogu i da izgube sa manje od tri poena razlike i da prođu među osam najboljih.

"Između dvije ekipe nema tajne, igramo već četvrti put ove sezone. Jednom smo pobijedili u pripremnom periodu, a zatim dva puta u Stožicama. Budućnost je, međutim, zamijenila glavnog trenera i od tada igra bržu košarku, igra lakše i slobodnija. Bićemo spremni i sa sigurnošću ulazimo u meč. Učinićemo sve da upišemo pobjedu i prođemo u četvrtfinale", rekao je trener Jurica Golemac.

Cedevita Olimpija je meč loptu za prolaz imala u prošlom kolu protiv Virtusa na svom terenu, a ispustila ju je dvije sekunde prije kraja kada je Marko Belineli pogodio trojku za produžetke, u kojima je italijanski tim "odigrao" za Budućnost.

"Oporavili smo se od tog teškog poraza", tvrdi Golemac.

Poput svog trenera, i Jaka Blažič naglašava promjenu koju je Dejan Milojević unio u Budućnost.

„Budućnost je podigla nivo igre nakon što je zamijenila glavnog trenera i igra vrlo samouvjereno. Podgorički tim je pojednostavio sistem igre, košarkaši imaju puno slobode. Milojević je u rotaciju uključio dva ili tri nova košarkaša. Budućnost će biti tvrd orah, posebno na njenom terenu, ali imamo šanse da pobijedimo i sa takvim mentalitetom ulazimo u meč“, rekao je Blažič.

Bonus video: