Alba dobila dvogodišnju licencu za Evroligu

Na sastanku Upravnog odbora Evrolige su, takođe, utvrđeni i uslovi za davanje dugoročnih licenci Bajernu iz Minhena i Asvelu

7752 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Euroleague
Foto: Euroleague

Berlinska Alba dobila je danas dvogodišnju licencu Evrolige, što znači da će učestvovati u tom takmičenju i u sezonama 2021/22. i 2022/23, bez obzira na rezultate.

Na sastanku Upravnog odbora Evrolige su, takođe, utvrđeni i uslovi za davanje dugoročnih licenci Bajernu iz Minhena i Asvelu.

„Rukovodioci Evrolige pružili su članovima odbora ažurirane informacije o napretku obje organizacije. Izvršni odbor i klubovi ostaju usklađeni u svojoj viziji. Dodatne razmjene nastaviće se sa ciljem zaključivanja sporazuma u narednim sedmicama”, navodi se u saopštenju.

Evroliga je, pored toga, ažurirala posebne propise vezane za pandemiju koronavirusa.

Tokom plej-ofa timovi će moći da promijene mjesto odigravanja utakmice zbog postojećih ograničenja. Poslije prvog pomeranja, ako se primijene nove restrikcije, klub koji je tražio prvo pomjeranje, gubi utakmicu.

Dozvoljena je samo jedna suspenzija po utakmici u plej-ofu.

U slučaju istovremenih ograničenja putovanja i nedostupnosti najmanje osam igrača, tim koji uzrokuje suspenziju će izgubiti meč.

Ako se desi da oba tima nemaju dovoljan broj igrača, obje ekipe gube meč, a u narednu fazu će tim koji je upisao više pobjeda.

U slučaju da je serija izjednačena, da nema više odlaganja i premještanja utakmica, dalje će proći bolje rangirani tim iz regularnog dijela sezone.

Kada je reč o fajnl-foru, ako je jedan tim spriječen da igra meč zbog ograničenja u putovanjima ili nedovoljnog broja igrača, zamijeniće ga sljedeći najbolje rangirani tim iz regularnog dijela sezone.

Na fajnl-foru će moći da se zamijene najviše dvije ekipe, a zamjene neće biti moguće poslije 28. maja.

Nakon tog roka, ako je jedan polufinalista spriječen da igra, njegov rival će proći u finale. Ako oba tima jednog polufinalnog para ne mogu da igraju, pobjednik drugog polufinala će postati šampion takmičenja.

Ako do problema dođe u samom finalu, meč će biti pomjeren.

Fajnl-for će biti odložen u slučaju da više od dva tima ne mogu da nastupe ili ako lokalni propisi sprječavaju njegovo odigravanje.

Bonus video: